Formålet med regionale kompetansesentra er å gjøre de utvalgte sentra til «drivhus» for idrettslig virksomhet i regionen. Trondheim GK ble valgt ut som kompetansesenter for region Midt-Norge, med ansvar for Nord- og Sør-Trødenelag, samt Møre og Romsdal.

 

Les også: Innleder forhandlinger med seks klubber

 

Adresseavisen har i dagens papiravis rettet fokus mot golfaktiviteten som spirer og gror i regionen. Under NM på Stiklestad i sommer var fem av de 12 beste trøndere, inkludert vinneren Elias Bertheussen. For første gang har Trondheim tre proffspillere som satser samtidig: Bertheussen (Trondheim GK), og de to Byneset-spillerne Alexander Søbstad og Ole Fremstad.

 

– Vi ser at vi lykkes bedre med å utvikle gode spillere regionalt enn når en mindre gruppe utvikles nasjonalt. Regionene har fått mer ansvar for å følge opp sine spillere. Det gir en tettere kontakt og bedre oppfølging, sier golfpresident Finn H. Andreassen til Adresseavisen.

 

Golfpresidenten peker til undersøkelser i Sverige der man har lykkes med samme modell, og viser også til svømmeforbundet som også har dratt nytte av en lignende modell. Han mener Trondheim er et av landets beste områder for talentutvikling innen golf.

 

– Det så vi godt under NM på Stiklestad i sommer der flere trøndere hevdet seg. Sammen med Stavanger og Oslo har Trondheim mange talentfulle spillere. Det gror godt i Trøndelag, men marginene er veldig små i golf. Vi kan bare håpe på at vi får en ny Suzann Pettersen som greier å hevde seg internasjonalt, konkluderer Andreassen.
 

 

Les også: Forbundet leter etter RKS-erstatter