Som vi skrev i testen av Wilson Staff Ci11 er det et selskap med en liten identitetskrise. De leter etter seg selv og sin plass i golfverden. Det er ingen tvil om at Wilson har kvalitet så god som alle andre. Spørsmålet er om de klarer å lage køller som engasjerer golfere. Det første forsøket med det vi kan kalle en litt ny stil er D-100. 

Serien har fokus på lav vekt og fart. Wilson kaller sin løsning The Right Light – en perfekt vektdistribusjon mellom hode, skaft og grep. D-100 serien består av driver, fairwaywood, hybrid og jern. Alle køllene er laget for å passe sammen i en helhet, at man får gode overganger i lengde mellom køllene fra wedge til driver. Dette har vært et viktig punkt for Wilson i mange år gjennom blant annet FYbrid køllene.

D-100 jern ser ut til å plassere seg i samme kategori som TaylorMade Rocketballz og Cobra AMP. Et veldig populært sted å tjene penger siden mange golfere enten passer til denne typen jern eller ønsker å passe til dem. Driver, fairwaywood og hybrid har alle The Right Light teknologi. Hvis det fungerer like bra som Wilson sier kan de være inne på noe veldig bra. Da kan ultralett være riktig for enda flere spillere.

 

Skaftene i D-100 er viktige og de er;

Jern – True Temper SL85 (85gram) stålskaft og Matrix Studio 6.1 grafitt (65 gram).

Hybrid – Matrix OZIK Altus 5.6 (60 gram).

Fairwaywood – Matrix OZIK HD 5.1 (55 gram).

Driver – Matrix OZIK HD 4.1 (45 gram).

Til sammenligning kan vi si at et vanlig stålskaft til jern som for eksempel True Temper DG SL veier 104 gram eller mer (avhengig av flex). 45 gram i driver er så lett som det blir i dag. 

 

Veiledende priser er;

Jernsett (7 køller) med stålskaft – 3.799,-

Jernsett (7 køller) med grafittskaft – 4.699,-

Driver – 2.299,-

Fairwaywood – 1.699,-

Hybrid – 1.399,-

 

D-100 kommer også i full serie for damene.