Turneringen er nemlig den nest siste turneringen på årets Challenge Tour, og det er her det bestemmes hvem som ender topp-45 på Challenge Tours pengeliste og kvalifiserer seg til neste ukes finale i Oman – og dermed også automatisk en plass i finalesteget av europatourkvalifiseringen.

For øyeblikket ligger Arnøy på 41.-plass på pengelisten, men han står nå i fare for å bli passert på pengelisten og dyttet ut av topp-45.

20-åringen åpnet turneringen med en runde på par onsdag, og startet torsdagens andrerunde akkurat innenfor cutstreken.

Dessverre avsluttet han dagen på feil side.

Med tre birdies, fire bogeys og resten par på scorekortet signerte han for en runde på 73 slag (+1), noe som sendte ham 14 plasser ned leaderboardet til delt 67.-plass.  

Nå må han vente i spenning på om han holder seg topp-45 på pengelisten. I skrivende stund har han 3600 euro ned til 46.-plassen, noe som tilsvarer en topp-20-plassering i denne ukens turnering. Heldigvis for Arnøy misset nummer 42 og 45 på pengelisten også cuten, noe som øker sannsynligheten for at han holder seg på riktig side.

Bergenseren har imponert med sin stabilitet i debutsesongen på Challenge Tour, og dette var bare hans fjerde missede cut på 13 turneringer.

Arnøy startet sesongen på Nordic League, men har allerede sikret Challenge Tour-kortet for neste sesong etter to andreplasser på rad for noen uker siden. De siste ukene har han hatt en liten formdupp, men han har likevel fortsatt klart cutene. Han står med en 53.-plass og 60.-plass på sine to siste turneringer.

Leaderboard Ras Al Khaimah 2017 Golf Challenge