Den tidligere Oklahoma State University-duoen delte 46.-plassen etter første dag med åpningsrunder på tre under par. Fredag fulgte de opp med hver sin runde på 60-tallet.

Hovland, som har startet PGA Tour-comebacket etter korona-pausen med tre topp-25-plasseringer på rad og blitt belønnet med en historisk 45.-plass på verdensrankingen, bokførte en bunnsolid bogeyfri runde på fem under par (67), som sendte ham 26 plasser oppover leaderboardet til delt 20.-plass.

Med -8 sammenlagt har 22-åringen fire slag opp til lederne Chris Kirk og Webb Simpson.

– Det var en litt rolig start med mye par i starten, men jeg klarte å gjøre birdie på par 5-hullene. Da var jeg litt i gang. Jeg slo mange fine slag på vei inn, men klarte ikke å senke puttene. En helt ok dag, oppsummerte Hovland runden overfor Eurosport.

Hovland uttalte før turneringen startet, at han følte at formen hans begynner å nærme seg der han ønsker at den skal være, og det har også vist seg i statistikken. Kun to spillere har vært bedre enn Hovland fra tee-til-green de to første rundene i Detroit. I tillegg har han vært den 30. beste i feltet med nærspillet utenfor green. Det er en kraftig forbedring for en som vanligvis har ligget nær bunnen av PGA Tour-statistikken i denne kategorien tidligere.

Hovland endte for øvrig på 13.-plass i denne turneringen i fjor.

Ett slag bak Hovland deler Kristoffer Ventura 30.-plassen på syv under par, og også han klarte å unngå bogeys med et scorekort bestående av fire birdies og 14 par. Den langtslående 25-åringen har vært en av de beste i feltet fra tee så langt og solid med putteren, men vært litt mer ustabil på innspillene.

Nå har han klart cuten på PGA-touren med tre slags margin i sin første turnering tilbake siden korona-pausen.

Mens Hovland har hatt et travelt turneringsprogram på PGA-touren de siste ukene, har Kristoffer Ventura måttet prioritere Korn Ferry Tour (nivå 2), ettersom han ikke har kommet med i PGA Tour-turneringene. Der fikk han en etterlengtet opptur med 4.-plass og 49.-plass i sine to første turneringer tilbake.

Ventura har hatt en tung start på sin debutsesong på PGA-touren og ligger nede på 184.-plass på poenglisten FedEx Cup. Det var i utgangspunktet topp-125 ved sesongslutt som skulle forlenger arbeidstillatelsen til neste år, men på grunn av korona-situasjonen blir det ingen opp-og nedrykk til og fra PGA-touren denne sesongen.

Viktor Hovland er på sin side allerede sikret kortet i to år til etter seieren i Puerto Rico i vinter.

Forhåpentligvis kan dette bli uken hvor det også begynner å snu for Ventura.

Leaderboard