Med en imponerende avslutningsrunde på 64 slag, syv under par, i The CPHP Open søndag endte 21-åringen ni under par sammenlagt. Det var feltets laveste score og løftet henne hele 34 plasser oppover leaderboardet til delt 9.-plass – hennes første topp-10-plassering for året.

Borge endte bare fire slag bak vinneren Robynn Ree fra USA.

Til tross for at hun også har arbeidstillatelse på europatouren denne sesongen, har Vestfold-jenta bestemt seg for å bruke 2019 på å jakte LPGA-drømmen på den amerikanske Symetra Tour.

Etter en treg start på året har hun nå virkelig begynt å spille seg varm i trøya. Hun endte over par i alle årets syv første turneringer, men i hennes tre siste er hun totalt 21 under par, og i løpet av hennes ti siste runder har hennes dårligste runde vært på par.

Borges 9.-plass søndag var verdt cirka 23 000 kroner. Hun har nå spilt inn 120 000 kroner i år, og hun kommer til å klatre til cirka 55.-plass på tourens pengeliste når den oppdateres.

Det gjenstår syv turneringer av sesongen, og det er de 10 beste etter siste turnering som får LPGA Tour-kortet for 2020, men spillere kan også kvalifisere seg gjennom Q-school senere i høst. Topp-80 på Symetra Tour sammenlagt forlenger arbeidstillatelsen på touren til å gjelde også neste sesong.

(Norsk Golf har ikke lyktes i å komme i kontakt med Borge etter runden)

Resultater CDPHP Open