Sisterunden i ørkenen bød på kun fire runder på 60-tallet, og ti runder under par. Det så tidvis ut som at spillerne slet med å holde balansen i den sterke vinden. Selv om Hovland gikk to over par, var han langt unna å takle forholdene dårligst. Det til tross for at han fikk det absolutt verste servert av værgudene.

 

 

Mannen som taklet værforholdene best var Lucas Herbert. Australieren startet dagen kun ett slag foran Viktor Hovland, men kom seg til -9, som var godt nok til et omspill mot sør-afrikanske Christiaan Bezuidenhout.

Det så dog veldig lyst ut på det 18. hullet for Bezuidenhout, da han skulle slå tredjeslaget 50 meter unna flagget på par 5-hullet. Foran den siste greenen er det en dam, og sør-afrikaneren slo pitch-slaget litt kort, med mye spinn. Ballen rullet tilbake, og ned i vannet. Bezuidenhout trodde nok alt håp var ute på det tidspunktet, men reddet bogey, og kunne se resten av feltet slite mye mer enn Herbert og han selv gjorde.

 

 

I omspillet tok herrene fatt på det 516 meter lange 18. par 5-hullet. Bezuidenhout landet i fairway, men rullet ut i roughen, og måtte dermed legge seg opp. Herbert landet i fairway, men plasserte andreslaget i vannhinderet. Fjerdeslaget ble limt på pinnen, og paret ble reddet. Bezuidenhout to-puttet for sitt par.

Dermed bar det tilbake til det 18. utslaget, for det som skulle bli siste gang. Herbert klemte til noe voldsomt, og plasserte driven midt i fairway, med kun et jern inn. Bezuidenhout lå litt lenger bak og måtte bruke en wood, som gikk over green, inn i tribunen. Herbert to-puttet for sin birdie, som holdt til hans første seier på Europatouren.

Ny Europatour-rekord

Svenske Sebastian Söderberg gikk ut alene grytidlig i dag morges. Han bestemte seg for et rekordforsøk, og sprintet18 hull på en time og 36 minutter. Det spørs om caddien er strålende fornøyd med den avgjørelsen, men nå er de i hvert fall i historiebøkene.

 

 

LEADERBOARD

Neste uke reiser Viktor Hovland tilbake til USA, og spiller Waste Management Phoenix Open. Uken i Phoenix er kjent for fantastisk stemning og store mengder publikum.