Det har vært en fantastisk start på høstsemestet på college for Norges to beste amatørspillere. Forrige uke tok Karoline Stormo sin sjette individuelle seier i den øverste collegedivisjonen, som første norske spiller noensinne.

Denne uken fulgte Dorthea Forbrigd opp med å vinne Pirate Collegiate Classic i North Carolina med tre slag med en totalscore på seks under par (72-69-69).

Det er den laveste scoren i turneringens historie, og sommerens norgesmester på Losby var en av bare to spillere i feltet på 48 som avsluttet turneringen under par.

– Dorthea er en rockestjerne. Hun kom til turneringen som regjerende mester og hadde høye forventninger. Hun var veldig tålmodig og laserfokusert gjennom hele turneringen. Den siste turneringen har hun gjort store endringer med puttingen, og hun klarte å ta med det ut på banen og avslutte med to sterke 69-runder, skryter lagets trener CC Bufford til East Carolina Universitys nettsider.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Team threepeat and Individual repeat🏆💥

A post shared by D O R T H E A F O R B R I G D (@dortheaforbrigd) on Sep 24, 2019 at 11:22am PDT

Forbrigds lag var totalt overlegne i lagkonkurransen. East Carolina endte tolv over par sammenlagt, 14 slag foran neste lag på listen.

Forbrigd befinner seg for tiden på 75.-plass på verdensrankingen for amatører, nest best av de norske spillerne. Karoline Stormo ligger på 31.-plass og er med det den høyest rangerte norske amatøren på kvinnesiden siden World Amateur Golf Ranking ble innført i 2007.

På herresiden må man et stykke ned på listen for å finne det første norske navnet etter at tidligere verdensener Viktor Hovland ble proff på starten av sommeren. Norsk-amerikaneren William Buhl er best på 170.-plass, etterfulgt av Markus Braadlie på 298.-plass.