Charley Hoffman startet avslutningsrunden med en ledelse på fem slag, og da han startet runden med birdie, var det lite som tydet på at han hadde planer om å ta foten av gassen. Bakfra kom imidlertid Rickie Fowler, som startet runden åtte slag bak, i en forrykende fart: Han startet runden like gjerne med SYV birdies på rad, fulgte opp med enda en birdie på hull 9 og var åtte under par ved runding.

28-åringen fulgte opp med nye birdies på hull 11, 13 og 15, og til slutt kom han inn på elleve under par, en magisk runde på 61 slag. Det tok ham til 18 under par sammenlagt og seier med fire slag over Hoffman. Dette var Fowlers beste runde noensinne på PGA-touren. 

– Han fikk det til å se ut som om jeg spilte helt forferdelig dårlig. Etter at han senket birdieputten på hull én, virket det som om hullet var på størrelse med en middagstallerken. Det var helt utrolig å se på, sa Patrick Reed, som gikk i ball med Fowler søndag.

– Jeg visste ikke helt hvordan jeg lå an på slutten. Jeg tenkte så klart litt på 59-tallet, men jeg forsøkte ikke å tvinge det frem, sier Fowler, som står med fire seiere på PGA-touren.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Hero World Challenge teller ikke som en offisiell PGA Tour-turnering. Nå er neste steg for 28-åringen å få noen majorer i samlingen.

– Vi får bare fire muligheter i året, og dette er fire viktige uker jeg planlegger rundt. Målet er å fortsette som jeg har gjort med å gi meg selv muligheten, og til slutt så løsner det kanskje.

Tiger Woods overbeviste i de to første rundene av Hero World Challenge, men fikk en liten kalddusj i tøffe værforhold på lørdag. Søndag var godspillet tilbake. Han gjorde seks birdies, én eagle etter å ha drivet green på et par 4-hull, men en dobbelbogey på hull 10 etter at utslaget havnet i en divot, og bogeys på de to siste hullene ble en liten skår i gleden.

Denne uken var det imidlertid ikke scoren det handlet om, men å komme seg helskinnet gjennom turneringen uten smerter. Det klarte han.

– Dette er ganske likt som jeg har spilt hjemme de siste ukene. I det store og det hele er jeg veldig fornøyd med uken. Jeg gleder meg til tiden fremover, sier Woods, som endte på 9.-plass med en totalscore på åtte under par.

Han var ikke i tvil om hvilke deler av spillet han var mest fornøyd med:

– Jeg drivet veldig bra, og jeg slo mange gode putter.

Jeg ble litt bekymret for hvor bra Tiger spilte hjemme i Florida, så jeg tenkte at jeg måtte løfte spillet litt ekstra

Rickie Fowler

Nå skal han sette seg ned og planlegge turneringsprogrammet frem til The Masters i april. Den neste turneringen blir sannsynligvis i Farmers Insurance Open på Torrey Pines i slutten av januar, hvor han har vunnet åtte ganger tidligere. Uken etter har han pleid å spille på europatouren i Dubai, men Woods caddie Joe LaCava sier til Golf Digest at han tror at Tiger kommer til å spare ryggen for en flytur over halve jordkloden.

Woods lot seg imponere av Fowlers utrolige avslutningsrunde på Bahamas. Tidligere i uken benyttet Woods anledningen til å takke Fowler for måten han har hjulpet ham tilbake på. Fowler har vært en av Tigers spillepartnere mens Tiger har forsøkt å komme tilbake i rytmen etter et langt skadeavbrekk. 

– Disse gutta er utrolige. De ønsker å spille hver eneste dag, de ønsker å konkurrere mot hverandre, og de har ønsket å få meg tilbake utpå der. Det er veldig fint å ha et slik kameratskap.

Fowler tror all spillingen med Tiger også kan ha hjulpet ham selv på vei til seieren.

– Jeg tror det gjorde meg litt skarpere. Jeg ble litt bekymret for hvor bra han spilte hjemme i Florida, så jeg tenkte at jeg måtte løfte spillet litt ekstra, smiler Fowler.