Dermed fortsetter Fowler trenden med unge spillere som vinner på PGA-touren denne sesongen. Fowler er 28 år gammel, som også er snittet for vinnerne så langt denne sesongen.

– Det føles veldig bra å vinne. Vi har snakket om det i noen år nå at det er bra for golfsporten at det er så mange unge spillere som spiller bra og vinner. Det er motiverende for meg selv også å se kompisene mine vinne, sier Fowler, og sikter blant annet til en av hans beste kompiser, Justin Thomas, som allerede har vunnet tre ganger denne sesongen.

Fowler håper denne seieren kan være katalysator for flere opptredener på toppen av leaderboardet.

– Jeg må bli flinkere til å komme i posisjon og gi meg selv muligheten til å vinne flere turneringer. Jeg ønsker å pushe meg selv til å vinne enda flere turneringer, sier Fowler.

Dette var for øvrig første gang Fowler har tatt vare på en ledelse etter å ha ledet etter 54 hull. De tre gangene han har hatt muligheten tidligere, har han gått en 73-runde og tre 74-runder.

Seieren var hans første på 18 måneder. Selv om seiersmarginen til slutt endte på fire slag, måtte han jobbe hardt for det. Amerikaneren startet også avslutningsrunden med en ledelse på fire slag, men fikk Gary Woodland pustende i nakken etter en treg start.

Woodland startet sin runde med to birdies på de tre første hullene, mens Fowler på sin side slo i vannet på hull 6 og måtte signere for en dobbelbogey. Fowler så ut til å være i trøbbel igjen på hull åtte, men slo seg ut fra trærne til green – og senket birdieputten fra ti meter for å øke luken til tre slag. Det var på dette tidspunktet i runden av Fowlers putter begynte å bli rødglødende; på hull tolv senket han en birdieputt fra tolv meter, og ett hull senere senket han nok en lang putt. Da Fowler gjorde en ny birdie på hull 16 samtidig som Woodland gjorde bogey på det 17., kunne Fowler tillate seg å gjøre to bogeys på slutten.

 

Se høydepunktene fra søndagens avslutningsrunde under.