Kvalifiseringen til neste års Web.com Tour – nivået under PGA-touren – er i full gang. Det første av totalt tre trinn fordeler seg over fire turneringer forrige uke, fem denne uken og tre neste uke. På West Palm Beach i Florida er to nordmenn i aksjon: Andreas Halvorsen og Mathias Lynne-Schjølberg.

Når en runde gjenstår, ser det ut til at det kun er Halvorsen som har håp om avansement til steg 2.

Det er de 23 beste og like som avanserer etter fredagens fjerde og avsluttende runde. Halvorsen, som i år som i fjor også er sikret syv wild cards på årets Challenge Tour hjemme i Europa, falt torsdag fra 23.- til 44. plass med en runde på tre over par (75). Dermed ligger han +2, fem slag bak kvalgrensen og blir avhengig av en kanoninnspurt på The Breaker Rees Jones Course.

Mathias Lynne-Schjølberg følger to slag bak på delt 53. plass, og må varte opp med sitt livs golf for å ha mulighet til avansement.

Marcelo Rozo leder turneringen på 12 under par.

Det andre kvalifiseringssteget spilles over fem ulike turnereringer i midten av november, før finalesteget på PGA National i Florida 10. til 13. desember. Forrige nordmann som nådde finalen der var Joakim Mikkelsen i 2012.