– Det var rett og slett utrolig moro. Jeg hadde ingen anelse om at jeg slo banerekorden, før jeg ble fortalt det på vei til å fylle ut scorekortet, sier Ohma (Fana GK) til Norsk Golf.

Det scorekortet telte bare 65 slag, tre slag færre enn Cesilie Hagens elleve år gamle banerekord.

Det har gitt den 17 år gamle amatørspilleren en foreløpig ledelse på fire slag i Garmin Norgescup 2, der flesteparten av Golf-Norges beste spillere står på startstreken.

Det er definitivt en av de beste rundene jeg har spilt

Silje Torvund Ohma

– Jeg følte meg egentlig ganske nervøs før runden i dag, og jeg startet ikke så bra. Men etterhvert kom jeg mer inn i det. Jeg spilte bra fra tee, hadde veldig mange gode innspill og satte mange putter. Det er definitivt en av de beste rundene jeg har spilt, oppsummerer Ohma runden overfor Norsk Golf.

Da Ohma hadde fullført syv hull av tirsdagens åpningsrunde, var det nok ikke mange som hadde klart å gjette på hva vi hadde i vente. På det tidspunktet var hun én over par for dagen og uten en eneste birdie på scorekortet.

Så løsnet det for alvor.

(Artikkelen fortsetter under)

Ohma spilte sitt livs golf de elleve siste hullene i åpningsrunden. 

Hun fulgte opp med birdie på hull 8 og 9 for å runde på én under par, og da hun senket en eagleputt på det 10. par 5-hullet var hun plutselig på toppen av leaderboardet.

Derfra tråkket hun bare enda hardere på gassen med birdies på hull 13, 14, 16, før kronen på verket kom med en syvmetersputt for birdie på hull 18.

Kort tid etter at Ohma satte sin siste putt for dagen, ljomet hornet over Kongsvingers GK på grunn av tordenvær. Uværet ble gradvis verre utover ettermiddagen, og etter noen timer med venting i klubbhuset fikk spillerne til slutt beskjed om at førsterunden fullføres onsdag.

(Artikkelen fortsetter under)

TD Lars O. Bjørnland gir spillerne beskjed om at resten av førsterunden må fullføres onsdag. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Dermed kan Ohma puste lette ut etter at det en stund ble spekulert i klubbhuset om det var åpningsrunden som kom til å bli annulert for å rekke å bli ferdig med turneringen.

(Les også: Frem og tilbake i Norgescup-planene – NGF beklager)

I herreklassen har Norges beste juniorspiller, Bård B. Skogen (Haugaland GK) tatt ledelsen på fire under par etter en bogeyfri runde. Han leder med ett slag over proffspiller Aksel K. Olsen (Stavanger GK), men mange spillere er fortsatt i ferd med å fullføre sine åpningsrunder.

(Artikkelen fortsetter under)

Bård Skogen fullførte sin åpningsrunde onsdag morgen. Han leder i herreklassen. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Gjennombrudd i fjor

På grunn av korona-situasjonen har det vært en merkelig sesong for Silje Torvund Ohma og alle andre som satser på golf. Men nå er turneringssesongen endelig i gang igjen, og Ohma er godt fornøyd med grunnlaget hun har lagt hjemme på Fana i turneringspausen.

– Jeg har fått trent veldig bra på Fana. Det er veldig deilig å spille turneringer igjen, og spesielt når det er på en så bra bane som dette. Jeg tror dette er en av de aller beste banene jeg har spilt i Norge. Og det er ekstra kult når det er med så mange gode spillere!

Ohma begynte å gjøre seg bemerket på nasjonalt juniornivå i 2018, men det var i fjor hun virkelig etablerte seg som en av Norges mest lovende juniorspillere.

Hun endte på andreplass sammenlagt i både Garmin Norgescup og Srixon Tour sammenlagt, og på begge tourene ble hun slått av sin lagvenninne Mia Sandtorv Lussand. Ohma står med én Garmin Norgescup-seier fra tidligere.

Ohmas nærmeste utfordrere på Kongsvingers GK så langt er Julie Boysen Hillestad (Miklagard Golf) og forhåndsfavoritten Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK). Hillestad har ett hull igjen av sin runde, mens europatour-spiller Skarpnord har gjennomført 14 hull.

Derfra er det to slag ned til Karoline Lund (Losby GK), som vant NM i matchspill på Atlungstad GK for to uker siden og dermed også leder an i kampen om bonuspotten i Garmin Minitour.

Rekordstor premiepott

Norgescup på Kongsvinger er den andre av tre turneringer i nyoppstartede Garmin Minitour, der premiepotten totalt er på hele 1 515 600 kroner – tidenes største premiepott i Garmin Norgescup.

Ettersom NGF har måttet avlyse de internasjonale turneringene i Norge på grunn av koronakrisen, samt at det er nesten ingen internasjonale turneringer, ønsker NGF å skape et bra turneringstilbud for de profesjonelle spillerne i Norge i denne perioden. Etter turneringen på Kongsvingers GK konkluderes minitouren med norgesmesterskapet på Holtsmark 30. juli – 2. august. 

(Artikkelen fortsetter under)

Det mangler ikke på kjente fjes i Garmin Minitour, blant andre denne buketten av spillere med europatour-erfaring. (Foto: Getty Images)

Premiepottene er likt fordelt mellom kvinner og menn, og premiepengene deles kun ut til de profesjonelle spillerne i feltet. Den som vinner de tre turneringene sammelagt, stikker i tillegg av med en bonuspott som potensielt kan bli på flere hundre tusen kroner. 

Se oversikten over fordelingen av premiepenger i Garmin Norgescup på Kongsvingers GK og Garmin Minitour sammenlagt i tabellene under.

Leaderboard damer

Leaderboard herrer