Etter en meget skuffende scramble, leverte Oklahoma State-guttene en fantastisk «Greensome» lørdag, med turneringens laveste score og los på teten. Collegekameratene startet fourball-formatet der de slapp gårsdagen, og åpnet birdie-birdie-birdie på de tre første hullene. Bremseklossene ble lagt igjen på hotellrommet, og de ga seg ikke før det stod -12 på scorekortet.

Scoren kunne vært enda litt lavere, etter at begge to slo magiske andreslag på det siste par 5-hullet – både Hovland og Wolff hadde to meter for eagle, men ingen av dem leste putten riktig. 

Avsluttet med drømmeslag

På det lange 18. hullet slo Matthew Wolff seg godt til høyre, og havnet i barnålene. Derfra slo han en fantastisk pitching wedge til halvannen meter, og senket putten slik at turneringens yngste lag kom seg til 26 under par for helgen.

Da resten av feltet var ferdigspilt holdt det til delt sjetteplass.

Etter runden ble unggutta intervjuet av Golf Channel. Der kunne de fortelle at de var fornøyde med spillet denne uken, men at puttingen den første dagen ødela for en potensiell seier.

Forhåpentligvis var det en pekepinn på hvordan 2020 blir, når Hovland skal jakte fornyelse av PGA Tour-kortet og deltakelse i Major-turneringer, i tillegg til sin første seier på PGA-touren. 

Rory Sabbatini i det umulige hjørnet

Kevin Tway kan takke makker Sabbatini for både premiepenger og pokal. Puttingen til Sør-Afrikaneren skulle selv 2015-utgaven av Jordan Spieth slitt med å matche. Fra hull 6 til hull 15 sørget han stort sett på egenhånd for at laget gikk 10 under par. Tway og Sabbatini vant på -31, to slag foran J.T Poston og Jason Kokrak.

Tway er nok også fornøyd med at Ernie Else ikke tok med seg makkeren hans til Presidents Cup, som amerikanerne vant 16-14.

Ny hole in one

Det har vært slått én hole in one om dagen under QBE Shootout, og Chez Reavie ville bidra til moroa. På det åttende hullet fant hans perfekte sjuerjern bunnen av koppen, og amerikaneren kunne notere sin sjette hole in one på PGA-touren.

 

 

Viktor Hovland ser vi igjen i Waste Management Open, mens Wolff er tilbake fra juleferie litt tidligere, når han tar fatt på Sentry Tournament of Champions 2. januar.