– Jeg gjør det slitsomt for meg selv, ass! Det var ganske ustabilt i dag, spesielt i starten. Men jeg er fornøyd med hvordan jeg kom tilbake, selv om jeg skulle ønske at spillet mitt var en god del bedre, sa Viktor Hovland til Norsk Golf etter å ha signert for sin andre strake 71-runde, bestående av solide seks birdies, fem bogeys og resten par.

Det holder til en imponerende 31.-plass så langt i Masters-debuten, to under par sammenlagt.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland pitcher seg inn på hull 2. Dessverre misset han den korte birdieputten han etterlot seg. (Foto: Getty Images)

Dermed ligger han han til å bli den første amatøren siden Hideki Matsuyama i 2011 som ender Masters under par, og enda viktigere:

Han er fortsatt i rute til å bli beste amatør og bli hedret sammen med vinneren under grønn jakke-seremonien. 

Hvis jeg klarer å sette sammen de ulike delene av spillet mitt samtidig, kan det fort skje

Viktor Hovland

Bare ett og to slag bak skal imidlertid Takumi Kanaya og Alvaro Ortiz forsøke å stikke kjepper i hjulene for Hovland i kampen om den prestisjetunge «low amateur»-tittelen.

Hovland har på sin side heller blikket rettet oppover mot leaderboardet i stedet for spillerne bak seg.

– Jeg var kanskje hakket mer avslappet i dag, nå som jeg har kommet meg forbi cuten. Innstillingen min i dag var å skyte lavt, for det er noen veldig lave scorer der ute i disse forholdene. Hvis jeg klarer å sette sammen de ulike delene av spillet mitt samtidig, kan det fort skje, sier Hovland offensivt.

(Artikkelen fortsetter under)

(Video: GOLFTV)

Tung start

Etter en oppskriftsmessig par på åpningshullet for tredje dag på rad rotet Hovland bort flere slag på de påfølgende hullene.

Først bommet han en tometersputt for birdie på det andre par 5-hullet, og på det korte par 4-hullet rett etterpå slo han pitchen fra 30 meter altfor kort og måtte ta til takke med nok en par.

På vanskelige hull 4 kom dagens første bogey da han slo ballen i greenbunkeren og ikke klarte å gjøre up-and-down. Den ble etterfulgt av nok en bogey etter en treputt på hull 5, og da han bommet enda en par-putt fra en halvannen meter på det enkle hull 6, begynte det å se stygt ut.

På hull 7 kom endelig vendepunktet han trengte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Augusta Nationals beryktede greener har bydd på hodebry for Viktor Hovland denne uken. (Foto: Getty Images)

Birdieshow

Etter en knalldrive midt i fairway – bare én av maaange han har hatt denne uken – slo han det korte jernslaget til to meter og senket dagens første birdie.

– Det var et ganske viktig øyeblikk for å komme litt tilbake i flyten igjen, sier Hovland.

På vanskelige hull 10 fulgte han opp med å senke en langputt for birdie for andre dag på rad, på hull 11 kom han seg endelig forbi med par etter å ha dumpet ballen i vannet de to første rundene, og på det 13. par 5-hullet chippet han seg inn fra greenkanten for en ny birdie.

Den skulle bli den første av tre på rad.

(Artikkelen fortsetter under)

(Video: GOLFTV)

På hull 14 slo han innspillet til bare en meter fra koppen for nok en birdie, før dagens soleklart beste slag kom et kvarter senere fra fairway på hull 15.

Hovland slo utslaget litt for langt venstre på par 5-hullet og var blokkert av store furutrær, men sendte en monsterhook høyt opp i skyene og landet i bakkant av green til stor applaus fra publikum.

– Det var aldri noe tvil om at han skulle gå for den, spesielt etter at han hadde et lignende slag på åpningsrunden. Det viser bare hvor uredd han er, sier Hovlands caddie Alan Bratton til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Alan Bratton har gått caddie i The Masters for Oklahoma State-spillerne Peter Uihlein og Jordan Niebrugge tidligere, men dette er første gang han er med på å klare cuten. (Foto: Getty Images)

Dessverre ble Hovlands tredje birdie på rad fulgt opp av en bogey på hull 17 etter dagens femte missede kortputt. Heldigvis annulerte han den med en imponerende langputt for birdie på hull 17, men det varte ikke lenge før han falt tilbake til to under par igjen.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

(Video: GOLFTV)

Dagens eneste grove miss med driveren kom på hull 18 da han slo ut i skogen på høyre side. Derfra måtte han bare punche seg ut til greenbunkeren i forkant. Han ga seg selv en god mulighet for par med et følsomt bunkerslag, men heller ikke denne gangen var putteren samarbeidsvillig fra kort avstand.

Puttingen min må bli bedre. Det er der jeg har mest rom for forbedring akkurat nå.

Viktor Hovland

– Jeg ble overrasket da han slo den driven ut til høyre. Han hadde slått driveren så utrolig bra hele dagen. Det var litt «out of character», for fra og med hull seks spilte han virkelig bra golf, konstaterer Alan Bratton.

Til tross for den kjipe avslutningen på hull 18 gikk Hovland de tolv siste hullene på imponerende fire under par.

Det var også en forsmak på hva vi har i vente når Hovland får flere deler av spillet til å klaffe samtidig.

– Men puttingen min må bli bedre. Det er der jeg har mest rom for forbedring akkurat nå. Jeg har ikke vært fornøyd med hvordan jeg har slått jernslagene heller, og jeg har rotet mye. Men etter hull 7 var det bedre, sier Hovland i sedvanlig selvkritisk stil.

– Målet i morgen blir å komme meg forbi front-nine på par eller bedre, for det er åpenbart at det er mange gode muligheter for birdie på back-nine, avslutter Hovland overfor Norsk Golf.

Uvurderlig erfaring

21-åringen gikk i gruppe med amerikaneren Jimmy Walker under «moving day» lørdag.

Det er utrolig nok den syvende majorvinneren Hovland har spilt med så langt i Masters-uken, etter å ha gått med navn som Brooks Koepka, Dustin Johnson, Sergio Garcia, Bernhard Langer, Patrick Reed og Webb Simpson de første rundene. I tillegg har han spilt med vinneren av den såkalte «femte» major, kompisen Rickie Fowler.

Viktor kunne ikke ha vært mer heldig med de han har spilt med. Nesten alle er majorvinnere, men de er veldig ulike spillertyper. Han har fått se spillere som er de aller, aller beste i verden i de ulike delene av spillet, sier Alan Bratton.

Han sier Hovland ble spesielt imponert over Patrick Reed og hans nærspill.

– Jeg tror det var en liten øyeåpner for ham. Alle spillerne har vært utrolig behjelpelige og ålreite med ham, og han lærer vanvittig mye om hva han selv er god på, og hva han må forbedre.

– Dette er en uvurderlig opplevelse, sier Bratton, som for øvrig også er Hovlands «head coach» på Oklahoma State-universitetet.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland ble imponert over nærspillet til Patrick Reed. Her fra fredagens runde. (Foto: Getty Images)

Tiger-feber og potensiell mandags-avslutning

Det er et spinnvilt leaderboard før siste runde på Augusta National. De fleste øyne er rettet mot Tiger Woods, som jakter sin første majortriumf på nesten elleve år, men det er Francesco Molinari som er i ensom majestet alene på toppen av leaderboardet.

Tiger følger to slag bak med Tony Finau, og sammen med Francesco Molinari skal de ut i lederball søndag ettermiddag.

Inne blant de ti beste er også Webb Simpson, Ian Poulter, Matt Kuchar, Xander Schauffele, Louis Oosthuizen og Justin Harding, og like utenfor truer også Rickie Fowler, Phil Mickelson og Adam Scott – for å nevne noen.

Det store spørsmålet nå er om turneringen rekker å spilles ferdig på søndag, eller om det blir den første mandags-avslutningen siden 1983. Det er nemlig meldt et fryktelig uvær i Augusta fra klokken 16 lokal tid, 22 norsk tid.

Derfor har alle starttider blitt flyttet frem, spillerne blir gruppert tre og tre, og skal slå ut fra både første og tiende tee allerede fra klokken 13.30 norsk tid.

The Masters 2019 sendes på Eurosport Norge og GOLFTV.

(Artikkelen oppdateres!)

Fra runde 2: Historiske Hovland klarte cuten i majordebuten: – Jeg mistet en del hår i dag!

Fra runde 1: Fryktløse Hovland etter debuten: – Jeg var så rolig at jeg trodde det var noe galt med meg 

Leaderboard