Jentene slo tilbake i VM-avslutningen

Det norske VM-laget imponerte i avslutningsrunden av World Amateur Team Championship. Det holdt akkurat til en topp-10-plassering.

Denne uken gikk lag-VM for damer av stabelen på Carton House i Irland, med Dorthea Forbrigd (Oslo GK), Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) og den ferske NM-vinneren Karoline Stormo (Arendal & Omegn GK) som Norges representanter.

Etter en treg start på turneringen, der hele 57 nasjoner konkurrerte mot hverandre, forbedret jentene scoren sin for hver dag som gikk. På fredagens tredje runde satte de for alvor inn støtet da de klatret 21 plasser til delt 12.-plass. Lørdag fortsatte de den fine trenden og avsluttet med stil.

Renate Hjelle Grimstad ble dagens norske navn med en avsluttende 67-runde, fem under par. Karoline Stormo fulgte opp med en runde på to under par, mens Dorthea Forbrigds runde på par ikke ble tellende på lagscoren.

Med -7 for dagen klatret Norge til 10.-plass totalt, fem under par sammenlagt for turneringen. Det er en forbedring på ti plasser fra forrige lag-VM i 2016, da Renate Grimstad, Stina Resen og Marthe Wold representerte Norge.

(Se video: Bli kjent med Dorthea Forbrigd)

Forbrigd, Grimstad og Stormo var helt oppe på tredjeplass etter å ha fullført sin avslutningsrunde, men da hadde lederne bare akkurat rukket å slå ut på fjerderunden. De endte til slutt 24 slag bak vinnerlaget til USA (-29), som vant overlegent ti slag foran Japan og dermed kunne løfte Esperito Santo Trophy. Ytterligere et slag bak fulgte Sør-Korea.

I den individuelle konkurransen ble Renate Grimstad beste norske spiller på delt 17.-plass, to under par totalt, 15 bak Sør-Koreas vinner Ayean Cho.

Karoline Stormo delte 40.-plassen på to over par, mens Forbrigd fulgte to slag bak på 46.-plass.

Til onsdag er det duket for herrenes lag-VM, Eisenhower Trophy. Det er knyttet store forventninger til det norske laget, som representeres av den ferske U.S. Amateur-vinneren Viktor Hovland, Kristoffer Reitan og Jarle Volden.