– Det hun gjør nå er helt rått!

Norsk Golf møter Jon Karlsen på Borre, nylig hjemvendt til Norge etter en uke i Skottland der han har fulgt Suzann Pettersen. Team Norway-sjefen bobler av iver når han forteller om Tuttas spill så langt i British Open.

– Hun slår ballen helt utrolig bra akkurat nå. Jeg kan ikke huske å ha sett henne slå den bedre. Et par av de slagene jeg så henne slå inn i vinden denne uka… 

Karlsen finner ikke ord til å fullføre setningen, men bare rister smilende på hodet.  «Hun ville kjempet i toppen uavhengig av forholdene». 

Putte-spesialisten ser resultater av arbeidet han og Tutta har lagt ned på greenen den siste tiden. I tillegg roser han Pettersens nye trener, Butch Harmon.

– Han har fått Suzann til å gjøre ting mye enklere. Tutta elsker å terpe og tenke teknikk. Harmon har en filosofi som er helt annerledes. Den handler om at golfsvingen skal være så lite komplisert som mulig.

Det ser i hvertfall ut til å gi resultater på Turnberry. Nå handler det om å avslutte sterkt og dra i land seieren.

– Tutta har hatt en tendens til å svikte når det drar seg til, hva bør hun gjøre annerledes?

– Jeg vet ikke om jeg er enig i deg at hun har noen tendens til det. Jeg tror ikke hun skal gjøre noe som helst annerledes i avslutningen av turneringen,  slik hun spiller nå er det mer enn godt nok til å hente hjem seieren, avslutter Karlsen.