Etter å ha vært uheldig med sin sene starttid i vindfulle forhold torsdag lå Viktor Hovland syv slag bak lederen David Horsey etter sin åpningsrunde på to under par i Saudi-Arabia.

Fredag hadde Hovland tidlig starttid, men nok en gang ble runden en kamp mot elementene. 23-åringen klarte likevel å kjempe til seg en imponerende runde på fire under par, og han har i skrivende stund klatret 19 plasser opp til delt 12.-plass, fire slag bak de nye lederne Stephen Gallagher og Ryan Fox.

– Jeg hadde en veldig god start. Jeg slo noen gode slag nærme og gjorde noen enkle birdies og par. Deretter begynte det å regne å en del mer, og banen spiltes ganske mye lengre. Det var ikke så lett å komme nærme pinnen, så mange ganger slo jeg opp til 15-20-25 fot og toputtet hele veien. Og jeg reddet noen gode par. Det var en solid runde, oppsummerte Hovland dagen overfor European Tour.

Etter forsinkelser på grunn av uvær midt på dagen rakk ikke hele feltet å fullføre sine runder. Andrerunden avsluttes dermed lørdag morgen før tredjerundene starter.

Hovlands 66-runde var den beste scoren av spillerne med tidlig starttid og 5,6 slag bedre enn snittscoren blant morgenfuglene. Deres snittscore på 71,55  slag var for øvrig nesten 3,5 slag høyere enn dem som hadde tidlig starttid i går. Det sier sitt om hvordan forholdene har endret seg på Royal Greens G&CC.

(Artikkelen oppdateres)

 

Med bare én bogey på 36 hull ser Hovland ut til å ha tatt med seg videre det solide spillet som sikret ham en delt andreplass i forrige ukes Farmers Insurance Open.

Det ble en morsom start på dagen for Hovland idet han forberedte seg til å ta fatt på runden.

Da han pegget opp og gjorde seg klar for å slå ut på åpningshullet, visste han ikke at han «snek i køen» foran spillepartner Ian Poulter. Det var først da starteren ropte opp Poulters navn på høyttaleranlegget, at Hovland innså hva han hadde gjort – og hele gruppen brøt ut i latter.

– Jeg hadde ikke hjerte til å fortelle deg, du så så forpliktet ut! fortalte Poulter til Hovland, ifølge Sport360-journalist Joy Chakravarty.

– Det har vært veldig gøy å spille med Ian og med Danny også. Vi hadde en fleipete tone i gruppa. Det var en avslappet atmosfære, sier Hovland til European Tour.

Hovland åpnet fredagens birdiekontoallerede på åpningshullet etter å ha slått innspillet fra 100 meter helt inntil flagget. To hull senere ble det nok en birdie etter å ha slått seg enda nærmere pinnen fra 140 meter. Derfra fulgte han opp med fire par på rad, før han innkasserte dagens tredje birdie med et innspill fra 86 meter til en halvannen meter fra hullet.

Hovland fortsatte det stødige spillet på back-nine med tre par, før han sikret dagens fjerde birdie på hull 4, hans 13. hull for dagen, etter å ha gjort up-and-down fra utenfor green på par 5-hullet. Det skulle også bli hans siste birdie for dagen.

Saudi International er den første av totalt fire europatour-turneringer Hovland må spille i år for å ha mulighet til å kvalifisere seg til Ryder Cup i september.

Leaderboard