Tiger-sammenligningene var ikke langt unna verken fra medspillere eller amerikanske golfeksperter etter at Brooks Koepka var totalt overlegen i de tre første rundene av PGA-mesteskapet og skaffet seg en imponerende syv slags ledelse før siste runde.

Søndagens siste runde ble imidlertid langt fra den formaliteten han hadde sett for seg. For første gang denne uken var det Koepka sin tur til å hoppe på Bethpage Blacks «bogey-tog» på slutten av runden, og bakfra truet kompisen Dustin Johnson.

Men Johnson gikk tom for hull, og da Koepka rullet i par-putten på det siste hullet, kunne han endelig knytte neven og brøle – hans første følelsesutbrudd hele uken.

– Dette er min mest tilfredsstillende seier så langt. Jeg har aldri vært så henrykt i hele livet mitt som jeg var der på hull 18, sa den nye verdenseneren etter runden.

(Artikkelen fortsetter under)

– Det er helt fenonomenalt. Ja, det er riktig ord. Det har vært en helvetes uke. Jeg kunne ikke ha drømt om dette, sa Koepka, som ledet turneringen fra start til slutt.

Han avsluttet åtte under par sammenlagt – til tross for avslutningsrunden på fire over par, som inkluderte fem bogeys på de siste åtte hullene. Dermed krympet ledelsen fra syv til to slag, men heldigvis deles det ikke ut stilpoeng i golf.

29-åringen har nå vunnet fire av de åtte siste majorene han har stilt opp i. Det er bare tre andre spillere i den moderne æraen som har klart å vinne fire majorer i løpet av et lignende tidsrom: Tiger Woods, Jack Nicklaus og Ben Hogan.

– Fire av åtte. Jeg liker hvordan det høres ut! gliste Koepka i pressekonferansen etter runden.

Koepka er også bare den sjette spilleren siden Arnold Palmer i 1962 som vinner en majorturnering tre år på rad. De andre er Nicklaus, Woods, Tom Watson og Phil Mickelson. Sammen med Nicklaus, Woods og Seve Ballesteros er Koepka dessuten de eneste spillerne som har vunnet to ulike majorer flere ganger før de fyller 30.

(Artikkelen fortsetter under)

Brooks Koepka kunne løfte The Wanamaker Trophy bare ni måneder etter at han gjorde det sist. (Foto: Getty Images)

En av de store snakkisene før PGA-mesterskapet slo i gang, var Koepkas uttalelser om at majorturneringene er de «enkleste å vinne». Forklaringen hans lød slik:

– I et felt på 156 spillere er det cirka 80 spillere som jeg vet jeg kommer til å slå. Og halvparten av resten kommer ikke til å spille bra den uken. Halvparten av de som er igjen, kommer til å slite med å håndtere presset. Det gjør at det egentlig bare er noen få spillere jeg trenger å bekymre meg for når man kommer til søndag.

Søndag kveld så det likevel ut til at også Koepka omsider skulle bli overveldet av presset. Da Koepka gjorde fire bogeys på rad på back-nine og ledelsen til Dustin Johnson plutselig krympet til ett slag, begynte New York-fansen å rope DJ sitt navn i kor.

Koepka insisterer likevel på at han ikke ble vippet av pinnen.

– Jeg tenket aldri på å feile.

– Da de startet å rope «DJ», hjalp det på en måte. Jeg tror det er det beste som kunne ha skjedd, sier Koepka, som aldri har lagt skjul på at han henter mye motivasjon i å motbevise dem som tviler på ham.

For Dustin Johnson sin del ble det en bitter avslutning på dagen. Han gjorde to bogeys på hull 16 og 17, og de skulle til slutt vise seg å utgjøre forskjellen mellom ham og Koepka.

Nå har Johnson kommet på andreplass i alle de fire majorene, og CVen hans er på mange måter den rake motsetningen til Koepkas.

Johnson har vunnet hele 20 ganger på PGA-touren i karrieren, men har bare klart å fullføre jobben i en major én gang. Koepka står på sin side med «bare» seks seirer, men hele fire av dem er i majorer.

Denne gangen insisterer DJ likevel på at han ikke er skuffet. Han hadde tross alt ingen forventninger om å være med i seierskampen da han pegget opp på hull 1 søndag ettermiddag.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg spilte, og jeg synes spillet mitt har vært bra i hele år, sier Johnson, som får en ny mulighet på Pebble Beach om en snau måned.

U.S. Open spilles fra 13. til 16. juni, en bane Johnson har vunnet to ganger på tidligere i karrieren. Da stiller også Viktor Hovland til start i det som kanskje blir hans aller siste turnering som amatørspiller.

Resultater PGA Championship