Innlegget under ble først publisert på Kofstad sin Facebook-profil. Vi har gjengitt det i sin helhet, med tillatelse fra Kofstad:

– – –

«Hei og hopp 

Da har jeg vært hjemme i litt over en uke, og har fått slappet av og har startet å forberede meg til de neste par ukene på tur. Det har gått veldig rolig for seg her hjemme, noe jeg har trengt. Jeg har spilt masse golf i det siste, og det er deilig å komme seg hjem, slappe av litt, og bli fokusert på hva jeg skal neste gang.

Dimension Data var en ganske bra uke for meg. Jeg gikk totalt -14 og kom på 9. plass, noe som var hyggelig å se for min del. Spillet mitt begynner å nærme seg noe, og det er fint å vite at jeg trener på de riktige tingene.

De neste ukene blir veldig busy for min del. På søndag reiser jeg til Abu Dhabi for å varme opp til turneringen uken etter. Jeg ligger nr. 36 på ventelisten til India, så hvis ikke det skjer noe særlig mer der så tar jeg turen til Kenya for årets første Challenge Tour.

Etter Kenya eller India er jeg hjemme en uke, før jeg reiser til L.A. for en uke trening, og så videre til Orlando for enda en samling med Team Norway. Det er veldig verdifullt for meg å trene på gress, så jeg griper hver eneste sjanse jeg får til å reise bort litt.

Årets sesong ser ut som at den blir litt annerledes enn jeg først så for meg. Jeg får ikke så mange starter med Medical Exemption, så jeg må sannsynligvis se etter andre stedet å spille når sesongen begynner. Jeg tenker på om jeg skal velge å ta sjansene mine (mellom 10 og 12) på ET, eller legge opp en full sesong på Challenge Touren. Det betyr ikke så mye hvor jeg spiller om dagen, det viktigste er å spille turneringer, legge opp en plan for hvordan året blir, og gønne på den!»

– – –

Espen Kofstad har bare fått spille to av de 13 turneringene av årets europatour-sesong. Skulle han velge å heller spille en full sesong på Challenge Tour, blir det fire nordmenn på nest øverste nivå i Europa i 2016.

Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh Johannessen sikret Challenge Tour-kortet gjennom sine topp-5-plasseringer i Nordic League i fjor, mens Andreas Halvorsen har syv wild cards. Sesongstart på Challenge Tour er i Kenya i midten av mars.

Sist gang Kofstad konkurrerte på Challenge Tour, skrev han seg inn i de norske golfhistoriebøkene. I 2012 ble han den første norske sammenlagtvinneren av touren, han ble den første norske som vant to Challenge Tour-turneringer i en og samme sesong, og han klatret til 181. plass på verdensrankingen – høyere enn noen annen nordmann har vært før han.