Lørdagens runde på 77 slag tok Viktor Hovland ut av både seierskampen i Arnold Palmer Inviational, og i kampen om førsteplass i FedExcCup. Det var også den dårligste golfrunden 23-åringen har spilt på over ett år.

På søndag fortsatte kollapsen. Etter åtte hull var han sju over par, etter to dobbelbogeyer og tre bogeyer. På det tidspunktet kunne han blitt unnskyldt om han ga opp.

Men det gjorde han ikke. 

 

Kort comeback

Med tre birdier på de neste fem hullene viste Hovland at en ung hund glemmer ikke alle kunster på en dag eller to. Samtidig var det nok vanskelig å holde motivasjon oppe.

For etter å ha greid cuten 22 ganger på rad, og med haugevis av topp 10-plasseringer de siste månedene, spiller det nok ikke veldig mye rolle for Hovland om han ender på 30. plass eller 70. plass.

Det endte midt imellom. På 49. plass, ett slag dårligere enn på lørdag (78 slag), og ny «verstenotering» for sesongen. 

 

Kollaps

Som på lørdag var det noe særdeles utypisk med Hovlands spill. Han traff bare 35 prosent av fairwayene, og 44 prosent av greenene. Puttingen var hakket bedre enn på lørdag, men rundetotalen ble slaget dårligere.

Etter to runder lå Hovland på tredjeplass. Etter fire runder endte han på 49. plass; det er 46 plasser ned. Bryson DeChambeau (USA) avgjorde duellen mot Lee Westwood (ENG) på siste hull, og vant turneringen – endelig med publikum til stede.

På torsdag starter The Players Championship. Man skal være bra kravstor for å hevde at Hovland har noe å bevise, man revansjelyst har han garantert.

Leaderboard