Golfinteresserte nordmenn gledet seg over at Viktor Hovland og Cameron Champ ble plukket ut i «Featured Groups» av PGA Tour. De to hadde et kamerateam på seg hele runden.

Vi fikk se Hovland lime innspillene på pinnen på hull 2 og 3, etter et ålreit par på hull 1. Begge halvannenmeterne for birdie ble dessverre bommet, og det var en litt irritert Hovland som gikk til tee på det korte fjerde hullet.

Hovland banka driven opp i en greenbunker, med et vanskelig 45-metersslag til flagget. Bunkerslaget ble veldig tynt, fløy over green og ned på stranda. Etter å ha droppet, slo Hovland fjerdeslaget seks meter fra pinnen, og misset bogey-putten.

To birdier og en par senere rundet Hovland én over par. Backnine åpnet med en nydelig birdie fra fairwaybunkeren, og smilet var tilbake.

Vår mann noterte seg dessverre for en ny bogey på hull 12, og en forferdelig fireputt dobbelbogey på hull 14. En ny miss fra en drøy meter på hull 17 tok Hovland til +5. Etter et par på det ikoniske 18. hullet var runden på 77 slag et faktum. Det holder foreløpig til en delt 43. plass.

Nick Taylor ser ut til å holde unna

I skrivende stund ser canadieren Nick Taylor ut til å holde unna for Phil Mickelson. Taylor leder med tre slag på Mickelson, og fem slag ned til Kevin Streelman på tredjeplass. Lederballen har spilt 13 hull.

 

 

Det blir i så fall Taylors første seier på PGA-touren på seks år.

LEADERBOARD

Neste uke vises Genesis Invitational på Golf TV og Eurosport Norge, hvor spillere som Tiger Woods og Phil Mickelson skal i aksjon. Den turneringen går uten norske innslag.