Kristoffer Reitan har vært på plass i New York siden lørdag, og med seg i reisefølget har han familien, kjæresten, caddie Marcus Eidelöf og landslagstrener Niklas Diethelm. De er alle innlosjert på samme hotell 20 minutter fra banen, og hovedpersonen selv opplyser at han nå begynner å komme inn i rytmen.

Da Norsk Golf var i kontakt med Reitan tirsdag kveld virket han avslappet og tilfreds med situasjonen, og det var tydelig at han etter hvert har blitt vant til å omgås med stjernene.

– Jeg begynner å bli mer og mer komfortabel, og prøver å unngå å stoppe opp og se på de andre spillerne. Da jeg spilte U.S. Open-kval i fjor gikk jeg i den fella, og med et sånt fokus blir det vanskelig å spille bra. Nå fokuserer jeg på meg selv og mine egne arbeidsoppgaver. Med unntak av Tiger da, det er vanskelig å se bort fra at han er her, ler han.

Tirsdag ettermiddag lokal tid spilte Reitan ni hull med Henrik Stenson, som var svært behjelpelig i møte med den unge nordmannen. Reitan var full av lovord om Stenson, og kunne fortelle at han beundret den 42 år gamle veteranens disiplin og mentalitet. Coach og caddie Marcus Eidelöf lærte også noen triks av svenskens caddie-bauta Gareth Lord.

– Jeg spilte ni hull med Stenson i dag, det var veldig bra. Han er en av de hyggeligste spillerne jeg har møtt, og vi hadde mange interessante samtaler. Han er veldig disiplinert fremdeles, det syns jeg var kult å se. I tillegg var det nyttig for caddien min å lære av caddien hans, sier Reitan.

(Saken fortsetter under bildet.)

SEIG ROUGH: Som forventet er roughen lang og tjukk på Shinnecock Hills denne uken, og ifølge Reitan er det nærmest umulig å gå for greenen når man misser fairway. (Foto: Kristoffer Reitan/Facebook)

Når det gjelder vanskelighetsgraden på banen, fremstår Shinnecock Hills omtrent som Reitan forventet seg i forkant. Utvilsomt tøff, men samtidig mulig å score på om man holder tunga rett i munnen.

– Banen er absolutt overkommelig, men det gjelder å holde seg i fairway. Fairwayene er ikke altfor smale, men om man misser er det forferdelig tjukt selv i semiroughen. Også der skal man ha flaks for å kunne gå for greenen. Om man ikke treffer fairway, er fairwaybunkerne eneste håp. For roughen er nærmest umulig, sier 20-åringen.

Sist U.S. Open ble spilt på Shinnecock Hills, ble vi vitne til en aldri så liten skandale på greenene. De ble altfor raske og tørre, og selv om USGA vannet dem underveis på finalerunden, ble det nærmest en parodi med baller som ikke ville ligge stille. Dette er de naturligvis veldig oppmerksomme på i år, og foreløpig er det ikke altfor raskt eller tørt. Men Reitan-leiren er forberedt på at dette kan endre seg.

– Greenene er ikke altfor raske enda, men det kan selvfølgelig forandre seg de neste dagene. Vi ser at det begynner å tørke ut litt en del steder. Arrangøren er veldig forsiktige med det, for med så store onduleringer er det grenser for hvor raske de kan bli før det bare blir teit. Men vi merker at de begynner å bli hardere å slå inn på. De er ikke helt på links-nivå enda, men det nærmer seg, sier Reitan.

(Saken fortsetter under bildet.)
 

FORBEREDELSER: Reitan forteller til Norsk Golf at forberedelsene har gått bra, og at han koser seg blant verdens beste golfspillere. (Foto: Kristoffer Reitan/Facebook)

Spillemessig er det meste under kontroll for det norske håpet, og forberedelsene har etter alt å dømme gått etter planen. Når moroa starter på torsdag, er Reitan fast bestemt på å fokusere på sine egne arbeidsoppgaver, og ikke noe annet.

– Dette er et kult sted å være, og jeg koser meg veldig! Jeg jobber kun med prosessmål, resultatmål gidder jeg ikke å bry meg med. Jeg må være nøye og bevisst på mine egne ting, det er det viktigste. Det mentale kommer selvfølgelig til å spille en stor rolle denne uken. Jeg kommer uansett til å lære mye av dette, så jeg skal bare gjøre min jobb og finne rytmen. Vi får telle opp til slutt, sier han.

Forrige gang U.S. Open ble spilt på Shinnecock Hills, i 2004, var Reitan seks år gammel. Fire under par var godt nok til seier for Retief Goosen den gangen, på en bane hvor fairwayene i snitt var 24 meter brede. I år er fairwayene betydelig snillere, med en snittbredde på 37 meter.

Samtidig som landingsområdene har blitt betydelig større, har også banen blitt forlenget med over 400 meter, så det er vanskelig å spå hva slags scorer vi kan forvente oss denne uken. På spørsmål om dette var også Reitan usikker.

– Det er umulig å si noe om scorene. Det kommer an på hvor mye det blåser, hvor hardt det blir og hvor mye greenene tørker ut. Jeg tenker heller ikke så mye på det, sier han.

Kristoffer starter sin første runde klokken 14.46 norsk tid på torsdag. Han spiller sammen med Luis Gagne og Cole Miller, og Norsk Golf er på plass for å følge Reitan slag for slag.

Turneringen vises på Viasat Golf og Viaplay med følgende sendetider:

Torsdag: 15.30 – 01.30

Fredag: 16.00 – 01.30

Lørdag: 17.00 – 01.30

Søndag: 16.00 – 01.00 

STARTTIDER OG RESULTATER