Tirsdag gikk startskuddet for årets Nordic League-sesong for 14 norske spillere. Etter 18 hull på PGA Catalunya Resort troner den 18 år gamle amatøren Kristoffer Reitans navn på toppen av leaderboardet sammen med franskmannen Adrien Bernadet. De åpnet med runde på seks under par. Reitans 66-runde kom imidlertid på den antatt vanskeligere Stadium Course. Oslo-spilleren var strålende fornøyd med hvordan han startet sesongen.

– Det var en deilig start. Jeg åpnet med tre birdies, og jeg hadde gode birdiesjanser de 15 første hullene. Jeg klarte å kjempe i en birdie til på hull 17 og redde et par på det siste. Det var utrolig deilig, sier Reitan til Norsk Golf. 

Han forteller at han aldri var i trøbbel etter utslagene. Det var imidlertid jernspillet som var nøkkelen til den solide scoren.

De viktigste delene av spillet sitter bra, og jeg var ikke noe nervøs eller stresset ute på banen i dag. Jeg følte at jeg hadde god kontroll

Kristoffer Reitan

– Jernslagene var kanskje bedre enn de har vært noen gang. Jeg følte meg veldig komfortabel hver gang jeg stod over ballen i fairway, og jeg hadde alltid troen på at jeg kunne slå ballen nære.

– Hvordan var forholdene i dag?

– De var optimale. Det var vindstille og mykt. Det var meldt regn, men det ble sol og varmt ut over dagen. Jeg hadde på meg alt for mye klær, så det ble ganske varmt! Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan jeg tok vare på muligheten i dag.

Dette er andre år på rad at Reitan biter godt fra seg i turneringen. I fjor endte han på tredjeplass – hans første pallplassering i en Nordic League-turnering.

Fornøyd med oppkjøringen

Reitan har fått spilt mye på gress i vinter. I romjulen konkurrerte han og trente i Miami, og nylig var han med på Team Norway-samling i Orlando. Det har hjulpet ham å fjerne «rusk i maskineriet» før turneringssesongen braker løs.

Reitan tilskriver en treningssamling i Florida mye av æren for at han har funnet formen så tidlig i sesongen. (Foto: Privat)

– Det passet perfekt at jeg ble invitert på den Team Norway-samlingen. Der fikk jeg forberedt alle de ulike delene av spillet. Jeg merket at jeg hadde mer selvtillit i dag enn da jeg spilte Junior Orange Bowl i Miami i jula. De viktigste delene av spillet sitter bra, og jeg var ikke noe nervøs eller stresset ute på banen i dag. Jeg følte at jeg hadde god kontroll, konkluderer Reitan.

Reitan, som fyller 19 år om en snau måned, er inne i sitt siste halvår som elev på golflinjen ved Wang Toppidrett i Oslo. Etter sommeren flytter han til Austin, hvor han blir en del av det prestisjetunget golflaget til University of Texas.

Reitan planlegger å spille flere proffturneringer i sine siste måneder som juniorspiller.

– Det blir en del Nordic League-turneringer de neste månedene. Min siste offisielle juniorturnering blir Junior Invitational på Sage Valley (verdens høyest rangerte juniorturnering journ. anm.). Jeg planlegger også å spille British Amateur, Lytham Trophy og representere Norge i Nations Cup i slutten av mars.

Neste norske navn på leaderboardet i Spania er Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) på delt 24. plass. Han åpnet med en runde på en under par. Ett slag bak følger Christian Aronsen, som i skrivende stund har fire hull igjen av sin runde.

Se alle scorer fra Mediter Real Estate Masters her