Viktig resultat for Kofstad i England

Denne uka har en rekke nordmenn vært i aksjon på de største tourene i Europa og Amerika. Tre på kvinnesiden og tre på herresiden.

I Europa, på DP World Tour (tidligere Europatouren), var Espen Kofstad eneste nordmenn i aksjon denne uka. Kofstad greide cuten i Betfred British Masters etter to runder på 71 slag. Lørdagens tredjerunde ble en ørliten skuffelse i så måte, og 74-runden tok Kofstad atten plasser ned på resultattavla før siste dag, fra 28.- til 45.-plass.

Kofstad leverte sin beste runde for uka på søndag, og avslutningsrunden på 70 slag (-2) tok oslogolferen ni plasser opp på resultatlista, til en delt 36.-plass. Plasseringen ser ut til å ta Kofstad, som å lå 125.-plass før ukens turnering, viktige plasser opp på rankingen som ble toppet av Viktor Hovland før ukens turnering.

Det er de 124 beste ved sesongslutt som sikrer seg spillerett på DP World Tour til neste sesong, og når dette skrives, er Kofstad inne i det gode selskap.

Skarpnord best

På kvinnenes Europatour (LET) har Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Karoline Lund spilt turneringen Comunidad De Madrid Ladies Open.

Som så ofte før er det Norges beste kvinnelige golfspiller, Skarpnord, som leder an. Etter en tøff åpningsrunde på 73 slag, signerte Skarpnord for runder på 69 og 70 slag før søndagens avslutningsrunde. På søndag ble det mer av det samme for mossejenta, og enda en middels runde på 72 slag gjør at Skarpnord blir «ukens beste nordmann», på 27.-plass.

Bing Paulsen gjorde akkurat nok til å greie cuten, etter runder på henholdsvis 74 og 70 slag. Etter en lørdagsrunde på 73 slag, avsluttet Paulsen turneringen med enda en runde på 70 slag, og dermed 44. plan til slutt.

Spanske Ana Pelaes vant turneringen med seks slags margin (-23). KarolineLund greide ikke cuten.

Amerikafarerne

I USA fortsetter Kristoffer Ventura å kjempe for opprykk tilbake til PGA-touren. Etter 4.-plassen sist uke, var nok forventningene langt større enn det endelige resultatet denne uka. For etter runder på 71 og 74 slag i Simmons bank open på Korn Ferry-touren, var ikke norskmeksikaneren i nærheten av å greie cuten for andre gang på rad.

Avstanden opp til cutgrensen var fire slag. Neste mulighet for Ventura kommer allerede til uka, når Korn Ferry-touren fortsetter med Visit Knoxville Open.

På den latinamerikanske touren fortsetter Andreas Halvorsen sin alternative ferd mot verdenstoppen. Men med bogey på det aller siste hullet på runde to, misset Halvorsen cuten med minst mulig margin.