Vi er blitt godt vant med Fana-jenters dominans i norsk juniorgolf de siste åra, og finalen på årets Srixon Tour ble en ny opptur for bergensklubben.

Da lederballen i jenter 19-klassen nærmet seg den siste greenen, steg spenningen utenfor klubbhuset.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hadde følelsen

– Jeg håpet selvsagt på omspill, men hadde en følelse av at Silje hadde noe spesielt å komme med, sier Sandra Menes.

Fana-spilleren hadde nettopp levert en kanonrunde på 71 slag, og ledet i klubbhuset sammen med Mine Othilie Riis Lied (nå Stavanger GK).

Da Ohmas innspill landet ti meter på oversiden av hullet, trodde de fleste at det gikk mot omspillet som Menes håpet på.

Men Silje Torvund Ohma ville det annerledes.

– Jeg trodde først at putten ble for kort, og det var derfor jeg sa «go, go, go!», forklarer Ohma.

Da ballen til slutt bikket over hullkanten, sikret hun seg både finaleseieren og sammenlagtseieren på årets Srixon Tour.

Putten utløste dagens største applaus og – hysj, hysj i disse korona-tider – en klem fra Sandra Menes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Typisk Silje

– Det er så typisk Silje å sette en ti meters putt for å vinne, sier en tydelig imponert Sandra Menes, som var den første til å gratulere klubbvenninnen.

De jevngamle Fana-jentene har dratt hverandre til juniortoppen gjennom årevis med god trening. I fjor vant Mia Sandtorv Lussand finalen i Kragerø. Denne gangen var det Ohmas tur.

– Det er deilig. Jeg visste at jeg trengte par eller birdie på det siste hullet for å ha sjansen til å vinne. Det siste jeg ville var at putten skulle være for kort, men jeg kunne ikke være for lang heller. Heldigvis gikk det bra, sier en glad vinner.

Sammen med Lussand har Ohma nå flyttet til Tønsberg for videre skolegang og satsing.

– Vi har kommet oss på plass og trives i ny by. Og framover blir det mest fokus på trening. Nærspillet mitt må jobbes med. Samtidig har jeg nettopp lagt om slagtypen min til fade, og det tar tid før det sitter.

Det satt iallfall godt nok på Kragerø GK i helgen. Med runder på 75, 72 og 77 slag vant Ohma J19-klassen ett slag foran Menes og Lied, med Lussand hakk i hæl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mye trening

– Vi har hatt mange gode treningstimer sammen, og etter en lang skadeperiode kan jeg endelig trene like mye som dem igjen, sier Sandra Menes, som blir værende hjemme på Fana.

– Foreløpig gjør jeg det. Jeg trives godt i Bergen, og har et tilsvarende skoleopplegg som Wang inne i byen. Jeg vil savne treningen med Mia og Silje, men jeg får den iallfall hjem til høstferien nå. Og jeg kan også besøke dem i Tønsberg, sier Menes.

I den yngre jenteklassen vant Henriette Spilling Gjelten fra Losby GK finaleturneringen på Stabbestad. Med runder på 75, 82 og 76 slag var Losby-spilleren tre slag foran Pia Eide (Stavanger GK).

På plassen bak endte Ida Sofie Thunæs fra Gamle Fredrikstad GK, som dermed vant J15-klassens Order of Merit.

Her er resultater