Sliper og Braadlie vant Srixon Tour-finalen da sisterunden regnet bort

Franziska Sliper (Sola GK) og Markus Braadlie (Miklagard GK) vant U19-klassene i årets siste Srixon Tour-turnering på finale på Kragerø GK, som ble amputert etter ekstreme nedbørsmengder.

I den eldste jenteklassen ble det en komfortabel seier til Sliper. Hun var i delt ledelse etter åpningsrunden på 71 slag (+1), men seilet i fra med sin 70-runde søndag. På grunn av kraftig regnvær var verken hull 11, 12 eller 13 spillbare på andrerunden, og alle spillerne måtte dermed notere par på disse hullene.

Etter planen skulle den tredje og avsluttende runden spilles mandag, men med værguder som fortsatt var lite samarbeidsvillige, måtte arrangøren avlyse sisterunden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dermed vant Sliper med seks slags margin over Oslo Golfklubbs Anna Cathrine Krekling. Julie Boysen Hillestad (Atlungstad GK) tok den siste plassen på pallen med åtte over par.

På toppen av Order of Merit ble det trippelseier til Sola Golfklubb. Sliper har dominert på Srixon Tour denne sesongen, og hun vant fire av de fem turneringene hun spilte. Den turneringen hun ikke vant, endte hun på andreplass. Dermed ble det også en overlegen seier på Order of Merit, foran sine to klubbvenninner Caroline Berge og Thea Bjerkelo.

Resultater U19 jenter

Også i guttenes U19-klasse ble det seier til en av forhåndsfavorittene. Markus Braadlie (Miklagard Golf) lå på delt 10.-plass etter åpningsrunden på tre over par, men slo kraftig tilbake med en runde på fire under par (66) lørdag. Med -1 sammenlagt vant han med ett slag over Fana GKs Christian Kahrs Skaale og Bård Skogen fra Haugaland GK.

Dette var kun Braadlies andre Srixon Tour-turnering for sesongen, og han har vunnet begge to. På Order of Merit var det imidlertid Eirik Einmo Thomassen (Moss & Rygge GK) som endte som seiersherre, foran Tomas Helgø (Stavanger GK) og Bård Skogen.

Resultater U19 gutter

I guttenes U15-klasse kunne Casper Nerpin (Oslo GK) juble for sin første seier på Srixon Tour. Med runder på 68 og 75 slag endte han tre over par sammenlagt, hele syv slag foran nærmeste utfordrer, Michael Alexander Mjaaseth fra Bærum GK. Fredrick Bjørn-Hansen Wolff endte ytterligere ett slag bak på tredjeplass.

Jakob Stavang Stubhaug (Ålesund GK) vant order of merit med god margin etter å ha vunnet fem av de syv turneringene han deltok i denne sesongen. De neste plassene bak ham på order of merit fulgte Jonas Sellæg Aulie (Oslo GK) på andreplass og Michael Alexander Mjaaseth (Bærum GK) på tredjeplass.

Resultater U15 gutter

På jentesiden var det også en spiller som tok sin første Srixon Tour-seier, da Sandra Menes fra Fana GK leverte runder på 79 og 75 slag (+14). Hun vant med fire slag over Celine Sanne Brovold (Asker GK). Tuva Isebakke (Mørk GK) ble nummer tre med +20.

Brovold vant Srixon Tour sammenlagt etter meget stabilt spill gjennom en hel sesong. Hun startet sesongen med hele seks andreplasser på rad før hun endelig fikk sin etterlengtede seier på Holtsmark for en måned siden. Søndag ble sesongen rundet av med nok en andreplass. De to neste plassene på order of merit ble okkupert av Fana-jentene Silje Torvund Ohma og Mia Sandtorv Lussand.