Både Sliper og Wilhelmsen vant sine U19-klasser med utklassingssifre. Sliper startet fredagens tredje og avsluttende runde med en ledelse på ett slag (+1), men seilet ifra resten av feltet med en avslutningsrunde på par.

Med +1 sammenlagt vant hun til slutt med hele åtte slag over Oslo GKs Emilie Øverås, som før denne uken hadde vunnet begge de to Srixon Tour-turneringene hun hadde stilt opp i i år. Slipers lagvenninne Anna Groven Bech kapret den siste pallplassen med +10 sammenlagt.

Dette var Slipers femte seier totalt på Srixon Tour og hennes andre junior-NM-tittel på rad. Hun vant for øvrig også Srixon Tour sammenlagt i fjor.

Markus Wilhelmsen fra Ålesund tok med seg en ledelse på ett slag før sisterunden, men også han seilet ifra – takket være en vanvittig avslutningsrunde på ni (!) under par.

Wilhelmsen startet dagen med birdie, fulgte opp med birdie og eagle på hull 6 og 7, før han gjorde dagens eneste bogey på hull 9. På back-nine trengte han bare å bruke 29 slag etter å ha gjort seks birdies, og med -14 sammenlagt vant han til slutt med syv slag.

Det ble overraskelser både på sølv- og bronseplass, etter at Alexander Settemsdal fra Nøtterøy GK og Moss & Rygge GKs Magnus Pedersen endte henholdsvis syv og seks under par.

Dette var Wilhelmsens andre seier på rad på Srixon Tour og hans første junior-NM-triumf.

I tillegg til å kåre juniornorgesmestere ble det også bestemt hvem som Norges Golfforbund kommer til å innstille til ungdoms-OL i Argentina overfor Olympiatoppen. Turneringen på Stiklestad var nemlig den siste av tre kvalifiseringsturneringer til Youth Olympics.

Emilie Øverås (Oslo GK) var allerede klar, men på guttesiden var det helt åpent mellom Bård Skogen (Haugaland GK), Jakob Stavang Stubhaug (Ålesund GK) og Sander Akeren (Oslo GK) om hvem som skulle vinne kvalifiseringen. Akeren ble best av trioen med sin 8.-plass på Stiklestad, etterfult av Stubhaug på 10.-plass, men det var likevel ikke nok til å ta plassen fra Skogen, som endte på en skuffende 16.-plass på Stiklestad. Vi regner med at en tur til Argentina blir et solid plaster på såret!

I 2014 var golf en del av programmet i ungdoms-OL for første gang. Drøbak-spillerne Sandra Nordaas og Viktor Hovland representerte Norge i gigantarrangementet, og Hovland var nære på å ta en medalje etter tap i omspill i bronsefinalen.

Emilie Øverås og Bård Skogen blir Norges representanter i ungdoms-OL i Argentina. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

I den yngste gutteklassen på Stiklestad knuste Michael Alexander Mjaaseth (Oslo GK) alle som feltets eneste spiller under par. Etter runder på 66, 68 og 74 slag endte han -5 sammenlagt, 14 slag foran klubbkompis Philip L. Mangset. Ytterligere et slag bak endte William Brun Solum fra Nøtterøy. Dette var Mjaaseths andre seier på rad i U15-klassen.

I jentenes U15-klasse kunne Vilde Marie Nystrøm juble for sin andre seier for året etter å ha slått Kristina Tollefsen (Nøtterøy GK) med ett fattig slag. Vinnerscoren endte på 15 over par.Ruth Tønnessen (Stavanger GK) tok den siste pallplassen – men så bestod feltet også bare av fire spillere.

Klikk på lenkene under for å se fullstendige resultatlister.

Jenter U19

Gutter U19

Jenter U15

Gutter U15