Stormos lag på 5.-plass i NCAA-finalen

Karoline Stormo var det eneste norske innslaget i det avgjørende matchspillet av NCAA-finalen. Laget hennes endte på en sterk 5.-plass.

I tirsdagens åpningsmatch ventet ingen ringere enn førsteseedede Northwestern. Karoline Stormos Kenth State snek seg til den siste plassen i matchspillet med ett slags margin over North Carolina i slagspillet på mandag.

Stormo endte slagspillet på delt 57-plass etter runder på 73, 78 og 82 slag (+17). Det var 16 slag bak Arizona Sates vinner, Monica Vaughn.

– Jeg er virkelig stolt av laget. Jeg føler vi har en god mulighet i matchspillet, sier Kent States trener, Greg Robertson, på universitetets nettsider.

Northwestern ble imidlertid for sterke for Kent State i tirsdagens kvartfinale, men Karoline Stormo gjorde det hun kunne for laget sitt. Hun vant sin match mot J. Mao 3&2. Northwestern vant likevel tre av de andre fire matchene, og avanserte dermed til semifinalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var mye regn på Rich Harvest Farms i Illinois tidligere denne uken, og slagspillet ble kortet ned fra 72 til 54 hull.

Også Renate Grimstad (Miami) og Marthe Wold (California) var i aksjon i finalen, men ingen av lagene deres klarte å ta seg videre til sluttspillet. Wold ble sitt lag sin beste spiller på en fin 22.-plass (+11), mens Grimstad endte tre slag bak på delt 32.-plass.

Matchspillrundene sendes direkte på riksdekkende TV i USA på Golf Channel.

Når turneringen er ferdigspilt, er det gutta sin tur. Oklahoma States Kristoffer Ventura og Viktor Hovland, samt Purdues Jarle Volden er klare for finalen.

Slik fungerer Nationals/NCAA Championship

Årets siste turnering begynner med Medal Championship, der den individuelle nasjonale mesteren skal kåres, og her skal det også avgjøres hvilke lag som kan kjempe om lagseieren. Det er 24 lag og 12 individuelle spillere som først skal spille 54 hulls slagsspill, der topp-15 lag og 9 individuelle (ikke på et av disse lagene) går videre til en ekstra runde for å avgjøre hvem som blir den individuelle National Champion. Etter 72 hull går de 8 beste lagene videre til matchspill, der det beste laget skal kåres. Det kan altså hende at den individuelle vinneren ikke går videre til match spill med laget sitt.