Etter en rusten start på turneringen torsdag, var det en langt mer solid Tiger som møtte opp på andrerunden. Kun en bogey, fire birdies og 69 slag på scorekortet. 

Det har foreløpig sendt ham fra 41.- til 19. plass, to slag utenfor topp-10. Runden var hans første på 60-tallet i en major på hans 27 siste forsøk, og hans første på 60-tallet på Augusta siden avslutningsrunden i 2011.

Jeg er fortsatt med i turneringen. Jeg er 12 bak, men det er ikke mange foran meg. Alt kan skje

Tiger Woods

At han er 12 bak Jordan Spieth er han tilsynelatende ikke så bekymret over:

– Jeg er fortsatt med i turneringen. Jeg er 12 bak, men det er ikke mange foran meg. Alt kan skje. Det ble bevist i 1996, sier Woods og henviser til da Nick Faldo startet sisterunden seks slag bak Nick Faldo, men endte opp med å vinne med fem slag.

Det er ikke mange uker siden Woods sitt spill var i ruiner. Ny sving og vond rygg akkompagnert med noe som lignet chippe-yips, førte til at den Tiger vi så på TV så mer ut som en mellomhandicaper enn en med 14 majorer på samvittigheten.

Siden da har han trent fra morgen til kveld.

– Jeg er veldig stolt over hva jeg har gjort og måten jeg har klart å grave meg ut av et hull slik jeg har gjort. Jeg var på et lavpunkt i karreren, men å endre hele bevegelsen slik jeg har gjort og nå er i en posisjon hvor jeg kan hevde meg i en major er noe jeg er virkelig stolt av.