Ventura klatret 16 plasser

Kristoffer Venturas berg- og dalbanehelg på Korn Ferry Tour, fortsatt på lørdag.

Kristoffer Ventura endte til slutt på 49. plass i Korn Ferry-turneringen The King & Bear Classic, som ble spilt i Florida.

I en turnering med ekstremt mange birdier og lave scorer, fikk norskmeksikaneren et dårlig utgangspunkt med en åpningsrunde på 72 slag (onsdag).

Derfor var Ventura avhengig av en god andrerunde for å greie cuten. Torsdagens 65-runde gjorde jobben, og sikret helgespill og penger på konto.

Helgespillet ble mer av det samme.

Klatret

På fredag raste Ventura på listene etter en 71-runde, før pila pekte oppover igjen på lørdag.

25-åringen, som startet på hull 10, kunne ikke bedt om en bedre start, med tre birdier på de fire første hullene. To bogeyer på de fire neste hullene ødela litt av momentumet, men avslutningen på runden – og turneringa – var ingenting å klage på.

Fem birdier på de siste ti hullene gjorde at Ventura gjorde et solid byks (16 plass) oppover resultatlista, og endte til slutt på delt 49. plass.

Det var til slutt amerikaneren Chris Kirk (-26) som vant turneringa foran landsmennen Justin Lower (-25).

Tung start

Etter å ha sikret PGA Tour-kortet takket være to seirer på Korn Ferry Tour i fjor, var det en blytung start på årets PGA Tour-sesong for Kristoffer Ventura.

Nå som touren har startet opp igjen etter korona-avbrekket, sliter han med å komme med i turneringene, og dermed har han bestemt seg for å prioritere spill på Korn Ferry Tour.