Mens Vestfold GK allerede har sikret seg en solid luke på toppen av leaderboardet i dameklassen, er det en knepen ett slags ledelse til Miklagard GK i herreklassen etter første spilledag.

Med 16 under par leder de med ett slag over rivalen Oslo GK, etterfulgt av hjemmelaget Stavanger GK på tredjeplass, ytterligere seks slag bak. Derfra er det seks slag til de to nærmeste lagene utenfor pallen: Byneset GK og Moss & Rygge GK.

Miklagard GK leverte fire av fire runder på 60-tallet fredag. Først leverte Markus Braadlie/Carl Didrik M. Fosaas og Kevin André Wright/Casper Bjurhult Kennedy foursome-runder på 69 og 68 slag, før de samme duoene registrerte runder på 65 og 66 slag i fourball på ettermiddagen.

Dermed ligger de ypperlig posisjonert for å utfordre om klubbens tredje lag-NM-tittel noensinne – og deres tredje på fire år.

Under fjorårets lag-NM var Vestfold GK den store storyen i første divisjon da de klarte å rykke opp til tross for 33 straffeslag (!) i åpningsrunden, etter at de rotet med rekkefølgen på utslagene i foursomen.

Nå, bare ett år etter at de rykket opp, leder Vestfold GK overlegent, anført av Tonje Daffinrud, Celine Borge og Madelene Stavnar, som alle spiller eller har spilt på europatouren.

Med en 66-runde fra Daffinrud/Borge i foursome etterfulgt av 63 slag fra Daffinrud/Stavnar i fourball ligger Vestfold-jentene 13 under par, ni slag foran Oslo GK. Ytterligere et slag bak følger Stavanger GK.

Dette er for øvrig andre år på rad at Stavanger GK er vertskap for lag-NM. Stavanger GK er også regjerende mester i begge klassene.

NB! Det er de to dårligste lagene i hver klasse som rykker ned til første divisjon. I dameklassen ligger Grimstad GK og Onsøy GK på de to siste plassene for øyeblikket. I herreklassen innehas plassene av Arendal & Omegn GK og Bergen GK.

Leaderboard damer

Leaderboard herrer