Viktor Hovland (Drøbak GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Sander Stavnar (Vestfold GK) og Markus Braadlie (Bergen GK) er i gang med det uoffisielle lag-VM for juniorer, World Junior Golf Team Championship i Japan.

Norge har gode tradisjoner i turneringen med tre gull og et sølv på fem starter. Nå er gutta i gang med sitt tittelforsvar, men etter første runde har de seks lag foran seg på leaderboardet. Det er likevel kort vei til toppen.

Det norske laget ligger to under par sammenlagt, fem slag bak Sverige og hjemmelaget Japan som deler ledelsen. Det norske laget var fire over par etter 12 hull, men klarte likevel å spurte seg inn til en totalscore under par.

Det var lagets to landslags-«veteraner», Viktor Hovland og Kristoffer Reitan som startet best tirsdag. De åpnet med hver sin runde på en under par, og deler 12. plassen individuelt, tre slag bak lederne Joaquin Niemann (Kina), Ren Okazaki (Japan) og Zenjiro Matui (Italia). Den 15 år gamle debutanten Markus Braadlie åpnet også bra med en runde på par (T20).

Lagets andre debutant, Sander Stavnar hadde en tyngre start på turneringen. Han gikk fire over par (T48), og fikk dermed ikke bidratt til lagets score. Stavnar har før denne turneringen vært lagets store formspiller. Han topper Norgescups Order of Merit, ligger på andreplass på Titleist Tours poengliste, og endte nylig på 7. plass i prestisjetunge Welsh U21 Championship

 

Resultater runde 1 

 

 

– – – 

Før turneringen

Norges Golfforbund (NGF) har tatt ut følgende utøvere til World Junior Golf Team Championship, uoffisielt lag-VM i golf for juniorer, som spilles i Nagoya, Japan 15.-19. juni 2015:

  • Markus Braadlie (15), Bergen Golfklubb
  • Viktor Hovland (17), Drøbak Golfklubb
  • Kristoffer Reitan (17), Oslo Golfklubb
  • Sander Stavnar (16), Vestfold Golfklubb

Uttaket gjenspeiler de tre beste norske juniorene på verdensrankingen for amatører (WAGR). En utøver har fått plass på grunnlag av resultater i Norge det siste året.

Norge har gode tradisjoner i denne turneringen med tre gull og ett sølv på fem starter. Spillerutvikler Niklas Diethelm i NGF står bak den norske medaljefangsten VM og EM de siste årene, og karakteriserer utøverne på følgende måte:

– Markus Braadlie er ny på laget. Han er en spennende utøver som har vist stabilt spill over tid i Norge.

– Viktor Hovland er vår høyst rangerte junior, og var med på laget som tok hjem seieren i 2014. Han er regjerende norgesmester, har allerede en seier i år, og er en selvskreven kandidat til laget.

– Kristoffer Reitan har allerede bred internasjonal erfaring. Med flere meritter i utlandet og sterkt delaktig på laget som tok gull i fjor, blir Kristoffer et sterkt kort også i år.

– Sander Stavnar debuterer også på Norges lag. Han har utviklet seg mye i løpet av vinteren, og med flere gode prestasjoner har han fortjent plassen på laget.