TaylorMade kan se tilbake på et drømmeår: Jason Day fortsetter å beholde den øverste plassen på verdensrankingen, Dustin Johnson vant sin første major og ble kåret til årets spiller på PGA-touren, og Justin Rose vant OL-gull. For å sette prikken over i-en har både Rory McIlroy og nå Tiger Woods begynt å slå med TaylorMade-wooder og drivere.

Denne uken slapp TaylorMade de første offisielle bildene av deres 2017-modeller, M1 og M2, som denne gang har et gul-grønt fargetema. Serien lanseres i Europa i slutten av januar. 

(Artikkelen fortsetter under videoen)

M1 Driver 2017

Den nye M1-driveren tilbyr enda flere justeringsmuligheter enn foregående modell. I tillegg til karbon på toppen av køllehodet (kronen) har den nye modellen nå også karbon på undersiden (sålen). M1 2017 har 43 prosent mer karbonkompositt i køllehodet enn den nåværende modellen.

Den sparte vekten har tillatt TaylorMade å gi køllen et større fotavtrykk, slik at køllehodet fremstår større ved adressering av ballen. Tyngdepunktet er flyttet lavere og enda lengre bak i køllehodet, noe som skal gi høyere ballbane og lavere spinn. TaylorMade hevder at dette fører til minimalt tap av ballhastighet ved feiltreff.

Driveren har lignende justeringsteknologi som sin forgjenger. «T-Track»-systemet har to glidende vekter som gir deg muligheten til å justere både høyde og skru. 

M1 2017 kommer også i en mer kompact 440cc-modell. I likhet med den større 460cc-modellen har den kompakte versjonen også med justerbare vekter på totalt 30 gram.

Begge driverne lanseres med tre ulike standardskaft: Fujukura XLR8 Pro 56, MRC Kuro Kage Silver Dual Core TiNi 60 og Project X HZRDUS Yellow 65.

Veiledende pris for TaylorMade M1-drivene blir 5599 kroner.

 

M2 driver 2017

Den nye M2-driveren ligner på M1-driveren ved adressering, men på undersiden er det flere forskjeller. Nær slagflaten har TaylorMade oppgradert kanalen, som de selv kaller «Speed Pocket». Denne er nå mer fleksibel enn noen gang, noe TaylorMade hevder skal gi både økt lenge og lettspilthet.

Takket være TaylorMades nye «Geocustic»-teknologi skal lyden og følelsen også være bedre enn noen gang. Slagflaten på den nye modell er dessuten syv prosent større sammenlignet med sin forgjenger.

M2 kommer med Fujukura Pro XLR8 56-standardskaft. Driveren lanseres også i en egen modell kalt D-Type, som er spesifikt designet for å hjelpe deg som sliter med en slice. Denne modellen kommer med Matrix OZIK MFS X5 som standardskaft.

Veiledende pris for TaylorMade M2-drivene blir 4099 kroner.

 

M1 og M2 fairway-wooder og hybrider

Både M1 og M2-serien oppdateres også mye nye wooder og hybrider.

M1-wooden har blitt helt redesignet fra bunnen av. Den har justeringsmuligheter med draw, fade og høyde på ballbanen, og kommer med en «speed slot» i slagflaten for økt ballhastighet og lettspilthet.

For deg som ikke er så opptatt av justeringsmuligheter, er M2-wooden mer fokusert på å maksimere lengde. M2 skal ha høyere ballbane og lavere spinn enn M1. En lavere slagflate gjør det også lettere å få ballen opp i luften når man slår ballen fra fairway.

M1 Rescue-hybriden er TaylorMades første hybrid noensinne med lignende justerbar vekt som woodene og driveren. M1 har et kompakt køllehode, mens M2 Rescue har en lavere profil og større fotavtrykk, og fremstår som en mellomting av en hybrid og fairway-wood. M2 Rescue er ikke justerbar, og køllehodet er designet for å hjelpe de som har for mye høyreskru i ballen.

 

Veiledende pris for TaylorMade M1-woodene blir 3199 kroner.

Veiledende pris for M2-woodene blir 2499 kroner.

Veiledende pris for M1-hybridene blir 2699 kroner.

Veiledende pris for M2-hybridene blir 2099 kroner.

M1 og M2 jernkøller

M1 og M2-jernkøllene skal i følge TaylorMade kombinere det beste fra jernmodellene RocketBladez og RSi. Tyngdepunktet er flyttet lavere i køllehodet enn noen gang tidligere, topplinjen på køllehodet er redusert med en tredjedel, og cavityen på baksiden er blitt 20 prosent dypere, noe som gjør køllen mer lettspilt. Jernkøllene har den samme «Geocustic»-teknologien som M2-driveren og woodene for bedre lyd og følelse.

Strategisk plasserte tungsten-vekter i køllehodet på M1-modellene skal gjøre det lettere å forme og manipulere ballbanen. Disse jernkøllene er beregnet for mer erfarne spillere sammenlignet med de mer tilgivende M2-jernene.

 

Veiledende pris på M1-jernsettet blir 11 899 kroner for et sett med syv køller. 

Veiledende pris på M2-jernsettet blir 7899 kroner for stålskaft og 9099 kroner for grafittskaft.

Lanseringsdato for jernkøllene er første uken i mars, en måned etter at woodene og driveren lanseres.

Norsk Golf kommer tilbake med grundige tester av køllene når lansering nærmer seg.