TOURSVEIPET//

Kofstad slo tilbake til ingen nytte, mens Borge endte nest sist

Det ble ingen helg å skrive hjem om for verken Espen Kofstad eller Celine Borge, men både Andreas Halvorsen og Jarand Ekeland Arnøy klinket til med topp 10-plasseringer i Nordic league denne uken.

Espen Kofstad hadde en topplassering i sikte, men tapte sju slag på de seks siste lørdagshullene.
Publisert Sist oppdatert

Espen Kofstad var eneste nordmenn i startfeltet da kremen av europeiske golfere denne uken møttes til dyst på DP World Tour i Sør-Afrika.

Kofstad avsluttet med ukesbeste da han fullførte avslutningsrunden på 70 slag (-2). Nordmannen hadde ingen reell sjanse til å blande seg i toppsjiktet etter den tunge avslutningen på lørdagens runde, men åpnet forrykende med fem birdier i løpet av de ni første hullene.

De siste ni bød på åtte par og én bogey. Dermed -2 for dagen, åtte plasser opp på ledertavlen og 47.-plass til slutt.

Lørdagssprekk

Kofstad, som fortsatt er i ferd med å bygge seg opp igjen etter å ha vært lenge ute med skade, fikk en veldig god start på turneringen, med runder på 71 og 72 slag. Dermed -1 totalt etter halvspilt turnering og god margin til cuten. Avstanden opp til lederen var da ti slag.

Tredjerunden startet glitrende, og med birdier på begge de to åpningshullene, hadde Kofstad virkelig satt inn støtet i jakten på topp 10. Etter ytterligere to birdier og to bogeyer, holdt nordmannen holdt seg på to under frem til hull 13.

Dessverre skulle det vise seg å være et ulykksalig tall for Kofstad denne lørdagen. Trippelbogey på par 5-hullet ble fulgt opp med ett nytt tapt slag på det neste. Så, på det attende, måtte Kofstad signere enda en trippelbogey.

Dermed sju tapte slag på de seks siste hullene, og et aldri så lite ras på ledertavle før siste runde.  Amerikanske Jordan Gumberg vant turneringen (-12).

Tøft for Borge

Etter en fantastisk start på debutsesongen på kvinnenes høyeste nivå, LPGA-touren, har Celine Borge måtte se lengre etter topplasseringer de siste månedene.

Denne uken spiller Borge og kollegene på LPGA-touren turneringen Women's world championship - intet mindre - i Singapore.

Celine Borge har levert jevnt, men over par, i Singapore. Her fra en tidligere turnering.

Det er ingen cut i turneringen all den tid det er kun 66 startende, noe Borge skal være glad for. To åpningsrunder på 74 slag hadde neppe vært nok til å greie cuten i en LPGA-turnering på amerikansk jord med fullt startfelt. Tredjerunde på 75 slag gjorde lite for å rette opp i starten, og da hjalp det heller ikke stort at Borge avsluttet med sin verste runde for uken.

Etter en sisterunde på 78 slag endte Borge nest sist av de som fullførte, på 60.-plass. Hannah Green vant turneringen (-13).

To turneringer på samme bane

To nivå under har flere nordmenn deltatt i Nordic league-turneringene som har blitt spilt i Nordic league denne uken.

Senest endte bergenseren Jarand Ekeland Arnøy på delt 10.--plass i PGA Catalunya som ble spilt på Camiral golf & wellness. Blant de øvrige nordmennene var det kun Mikkel Antonsen og Alexander Settemsdal som greide cuten.

Førstnevnte hadde los på en topp 10-plassering, men ødela for seg selv med en sisterunde på 79 slag. Dermed 21 plasser ned på resultatlisten, og 21.-plass til slutt. Settemsdal leverte en enda dårligere sisterunde, og endte på 46.-plass.

Etter 4.-plass i ukens første turnering i Spania, trakk Andreas Halvorsen fra turnering nummer to. Her fra en tidligere turnering.

Halvorsen på 4.-plass

Andreas Halvorsen var også påmeldt, men stilte ikke til start. Halvorsen må likevel si seg godt fornøyd med uken i Spania. Tidligere i uken endte Halvorsen på 4.-plass da Spanish open ble spilt på samme bane.

Jonas Lønn leverte også varene med sin 16.-plass. Antonsen ble tredje beste nordmann på 24. Også Arnøy, Settemsdal og Frithjof Astorp Rasmussen greide cuten.