GOlf og veldedighet//

Jakter hole-in-ones i 48 timer: – Trenger noen tusen forsøk

Er du på simulatorsentetet på Fornebu de neste dagene vil du kunne se en mann med telt, sovepose og et brennende ønske om å gjøre hole-in-one. Alt for et veldedig formål. 

På Fornebu Indoor Golf Center vil det de neste dagene være mye aktivitet, for der skal kjente og kjære personligheter gjøre alt de kan for å få hole-in-one.
Publisert Sist oppdatert

– Så utrolig mye rart man skal finne på, ler Ronny Hermansen, daglig leder og grunnlegger av den veldedige stiftelsen GoldenChild. 

Han og en håndfull andre ildsjeler har satt opp «leir» med telt, sovepose, julekaker og kaffe inne på Fornebu Indoor Golf Center. For der skal GoldenChild-gjengen med flere gjester forsøke å få en hole-in-one på hull 2 på Lofoten Links – på simulator. 

– Målet er å lage et morsomt sosialt arrangement og samle inn så mye vi klarer til julespleisen vår, sier han. 

Torsdag klokken 18.00 slo han selv det første slaget i jakten på hole-in-one. Og på Fornebu skal han forbli helt til lørdag klokken 18.00 – 48 timer etter at jakten startet. 

Forhåpentligvis med minst ett slag som gikk rett i koppen fra 132 meter. 

– Vi har spekulert mye om hvor mange forsøk vi trenger, men vi har lest om folk som har klart det på fire-fem tusen forsøk. Vi får det nok til, sier han håpefullt. 

Sannsynligheten for at en hobbygolfer skal å gjøre en hole-in-one i virkeligheten 1:12.500. At man altså får det til én gang på 12,5 tusen forsøk. For proffgolfere er det én av 2,5 tusen ganger. 

Les mer om innsamlingsaksjonen lengre ned i saken.

Maratonjakten på Fornebu Golf pågår i skrivende stund.
Maratonjakten på Fornebu Golf pågår i skrivende stund.
Maratonjakten på Fornebu Golf pågår i skrivende stund.
Maratonjakten på Fornebu Golf pågår i skrivende stund.
Maratonjakten på Fornebu Golf pågår i skrivende stund.
Maratonjakten på Fornebu Golf pågår i skrivende stund.

Flere gjester på besøk

I 48-timers perioden kommer det både kjente og ukjente gjester på besøk til Fornebu Golf. Initiativtakerne til julespleisen, influenser Amalie Snøløs og komiker Rasmus Wold, er selvskrevne, men også kjente navn som musikerne Aleksander Walmann og Martin Danielle, proffspiller Jørgen Winther og komiker Nicolay Ramm har meldt sin interesse. 

Samtidig inviterer Hermansen hvem enn som har lyst til å prøve seg om å komme innom. 

– Her er alle hjertelig velkomne. Jeg skal overnatte her de neste dagene og  jeg har fått låne nøkkelen, så det er bare å komme, sier han. 

Alle som vil prøve et slag eller to må vippse et lite beløp til innsamlingsaksjonen. Alle midlene går til å styrke GoldenChilds arbeid med finansiere ventende forskningsprosjekter på barnekreft, og til fritidsaktiviteter for rammede barn under og etter behandling.

Bakgrunn

– «Flying start»

Den 1. november startet årets innsamlingsaksjon med et brak. Hermansen og co hadde et håp at folk skulle bidra, men hadde aldri ventet å motta den responsen de fikk. 

For i løpet av de første par dagene var både ett og to milepæler nådd. Den første «bølgen» stoppet ikke før tallet viste 1,3 millioner kroner. 

– Det hadde vi aldri forventet. Amalie, Rasmus og jeg trodde ikke våre egne øyne, sier han nå. 

Målet for hele aksjonen er å nå 2 millioner kroner. Da det første simulatorslaget ble slått viste nålen på spleisen 1,6 millioner kroner. 

– Jeg synes særlig de to initiativtakerne er veldig flinke. De gjør så mye og har stått på i lang tid for å få dette på beina. All ære til dem, utrykker Hermansen. 

Prisene står klar for dem som gjetter riktig antall slag før «HiO»-en kommer..

I tillegg til bidrag kan man som deltaker vinne priser, blant annet noe golfrelatert. For den som gjetter nærmest antall slag GoldenChild-gjengen trenger for å få sin hole-in-one, kan vinne en Cobra Aerojet-driver. 

– Også har vi to closest to pin-konkurranser. Én vanlig med valgfri kølle og en annen hvor man må slå med John Carews driver, sier Hermansen. 

– For øyeblikket er det den som leder! Der var det en som la ballen bare en liten halvmeter fra koppen, mens i den «vanlige» konkurransen er lederen på 1,2 meter. 

Uansett hva det endelige beløpet blir på er Hermansen og co glade for alle bidrag, spesielt med tanke på hva de kan gjøre med alle midlene. I aksjonen beskrives det hvordan pengene kommer til å gå til forskning, velferdstiltak til barn både under og etter kreftbehandling og en «golf camp» for barn. 

Oppdatering: Klarte målet!

Fredag kveld ble Norsk Golf informert om at målet var nådd. Bjørn Leren kom innom før han reiste hjem fra simulatorsenteret, og trengte bare noen få forsøk for å sette aksjonens første hole-in-one. 

– Han ville prøve seg og samtidig bidra litt til aksjonen. Han trengte bare fire slag, til ellevill jubel fra publikum rundt. Med det sikret han seg ny driver, baller og en goodie-bag – godt akkompagnert av et smil som varer til nyttår. Vi gratulerer, skriver Ronny Hermansen i en tekstmelding. 

Det måtte 1932 slag til, men fredag kveld fikk GoldenChild-gjengen sin første hole-in-one på Fornebu Golf signert Bjørn Leren.
Powered by Labrador CMS