The Open Championship//

Vil du til The Open i 2024? Skynd deg å søke om billett!

Ser du på TV-bildene og drømmer om å se linksgolf i verdensklasse med egne øyne? Viktor Hovland anbefaler alle nordmenn å kjenne på The Open-atmosfæren selv.

Hull 17 på Royal Liverpool har vist seg å være en utfordring for spillerne, men en glede for publikum. Dette må du gjøre for å oppleve superstjernene selv neste år.
Publisert Sist oppdatert

HOYLAYKE (England): På skjermen foran deg ruller kanskje bildene fra Royal Liverpool i den 151. utgaven av the Open Championship.

Bildene av smale fairwayer og store greener som voktes dype kjelebunkere. Av tusenvis av golffans som følger favorittene sine. Av stjernene som forsøker å temme forholdene.

Uavhengig av hvilken bane The Open spilles på kommer det titusenvis av mennesker fra alle verdens hjørner for å kjenne stemningen på kroppen. Og ønsker du å gjøre det samme er det ikke vanskelig å organisere.

Årets utgave spilles på en bane bare en liten halvtime utenfor havnebyen Liverpool, men neste år er det en ny bane som står for tur: Royal Troon i Skottland.

Den historiske banen ligger i tettstedet Troon (omtrent 15,000 innbyggere), en snau time sydvest for den skotske storbyen Glasgow. Rent logistisk er det mange flyplasser å reise til (Glasgow Prestwick, Glasgow International, Edinburgh International) og vel så mange steder å bo.

«The Ballot»

Den største utfordringen er å sikre seg billetter. I motsetning til en konsert eller en fotballkamp slippes ikke alle billettene på én gang hvor du må stå klar med kredittkortet. Istedenfor er det en loddtrekning hvor man må søke om de billettene man ønsker seg.

Søknadsprosessen er allerede i gang - og enda viktigere - den stenger den 25. juli (om to dager).

«The Ballot» finner man på The Opens hjemmesider, hvor man søker om hvor mange billetter man ønsker til de spesifikke dagene. Det skal sies at man ikke er garantert å få de man ønsker seg, eller i det hele tatt for den saks skyld. Svaret får man i løpet av august og september, i god tid for å sikre seg flybilletter, hotellrom og alt det andre man trenger for å reise på tur (kanskje også en starttid på en nærliggende linksbane?)

Dette bildet er tatt på innspillsdagen før selve turneringen er i gang. Det sier noe om folkehavet som møter opp på vertskapsbanen når det historiske Open Championship spilles.

Vinner man ikke i loddtrekningen er det dog noen muligheter for skaffe seg innpass på Royal Troon. På R&As egen gjensalgsplattform kan man kjøpe billetter fra vinnere i trekningen som av diverse årsaker ikke kan delta allikevel.

Anbefaler alle å kjenne atmosfæren

Sett med norske øyne er det største trekkplasteret vår egen superstjerne Viktor Hovland. Nordmannen, som til vanlig bor i Oklahoma, legger merke til de norske flaggene og heiaropene ute på Royal Liverpool. Han setter pris på andre nordmenn som reiser over dammen for heie.

– Det er kult å se norske flagg utpå der. Det er hyggelig å høre de rope «kom igjen Viktor», innrømmer han.

Så tett som det her kan du komme på verdensstjernene. Hovland setter pris på norske flagg og heiarop langs tauene.

– Hva har du lyst til å si til dem som sitter i sofaen i dag og vurderer å kjøpe billetter til neste års Open?

– Det er bare å komme! Man ser kanskje ikke like golf som man gjør foran TV-en, men det er rett og slett en dritkul atmosfære her som man bør kjenne på selv, understreker Hovland.

Royal Troon er en bane mange skandinavere har et godt forhold til, for det var der Henrik Stenson vant sin første, og eneste, major-turnering i 2016.

Neste års Open Championship begynner 18. juli 2024.

Powered by Labrador CMS