Day chippet helt inntil hullet for birdie på det 23 hullet for å sikre seier over Victor Dubuisson, og hans andre seier på PGA-touren.

 

Tidligere på dagen seilet Day mot en rutinemessig seier. Han var tre opp etter 12 hull, og virket i stålkontroll. Hans franske utfordrer kjempet seg imidlertid tilbake med birdies på det 13. og 17. hullet.

 

Day hadde muligheten til å vinne tittelen på det 17., men misset en birdieputt på syv meter. På det 18. treputtet han for bogey, samtidig som Dubuisson reddet et brilliant par fra greenbunkeren for å tvinge matchen ut i omspill.

 

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

 

På det første omspillshullet virket det hele å bli avgjort i Days favør da franskmannen slo innspillet langt over green og inn i et kaktus-kratt. Dubuisson nærmest lukket øynene, og slo på mirakuløst vis pitchen inntill hullet for par.

 

Da nøyaktig det samme skjedde på det andre omspillshullet kunne ikke Day gjøre annet enn å riste på hodet og le.

 

Dubuissons griseflaks gjorde Day desto mer innbitt, og på det 23. hullet kom endelig birdien.

 

– Jeg har aldri ønsket en seier så sterkt i hele mitt liv. Jeg ønsket så klart ikke at matchen skulle bli så lang, men han viste mye guts, og har et fantastisk nærspill. Han reddet seg fra kaktusen to ganger.

 

– Jeg fortatte å visualisere at jeg holdt det trofeet. Jeg er glad jeg klarte å avslutte det, det var nære på, sa Day til pgatour.com etter runden.

 

Days forrige seier kom under Byron Nelson Championship i 2010. På formiddagen søndag slo Day Rickie Fowler 3&2 i semifinalen, mens Dubuisson kjempet seg tilbake fra tre ned for å slå Ernie Els.

 

I bronsefinalen trakk Rickie Fowler det lengste strået på det 19. hullet.

 

Neste turnering på PGA-touren er Honda Classic. Der er spillere som Tiger Woods, Phil Mickelson, Rory McIlroy og Adam Scott tilbake på startstreken.