Debatten kokte på Norsk Golf sine Facebook-sider da vi søndag spurte våre lesere:

«Det diskuteres om golfklubber bør tilby rangeballer som en del av medlemskontingenten. 

Er du for eller imot? Og hadde du vært villig til økt medlemsavgift for å få baller som en del av medlemskapet.»

Under kan du lese noen av svarene vi fikk.

Hva mener DU? Delta selv i debatten i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

 

«Nesten 6000 er nok som kontigent når 4 måneder i året regner vekk…»

 

«For å spørre på en annen måte, syns du de som spiller lite bør subsidiere de som spiller mye med enda mer enn de gjør i dag?»

 

«For oss som bare driver med litt selskapsgolf blir det helt feil å «sponse» de mer aktive med rangeballer.Legg den diskusjonen død med en gang.»

 

«Gi heller treningsballer til de som stiller opp på dugnader ol. Ellers så holder man treningsballer selv…… Sånn er det med den saken»

 

«Er mer åpen for den relativt vanlige danske løsningen, hvor man betaler 20-50 kr for å bruke rangen/treningsområdet, hvor man så kan slå så mange baller man ønsker uten ekstra kostnad.»

 

«Bedre å tilby heller en ekstra avgift på, la oss si 300 kroner, for fri bruk av rangeballer. Det er vel ikke akkurat slik at norske klubber flyter over av penger, og jeg tror ikke gratis rangeballer er et veldig godt salgsargunent for nye medlemmer. Er vel flere som har et slikt tilbud i dag?»

 

«Enig med at det kan inngå i kontingenten til barn og ungdom, som godt kan subsidieres litt mer av oss voksne. Men for oss voksne trengs ikke mer subsidiering av de som spiller mye.»

 

» tror på at alt som er med på å komplisere rekruterering til golfsporten og klubber er ris til egen bak!»

 

«skal snu litt på flisen; klubbene sliter med økonomien grunnet mindre interesse rundt golf enn det var for 10-15 år siden. Da skulle alle spille. Mange har gitt seg grunnet andre interesser (sykkel), og at det var dyrt med medlemskap, spillerretter etc. Skal klubbene igjen få opp en giv blant «folket» må de fleste av dem lage attraktive pakker til medlemmene. Dette gjelder selvsagt ikke alle klubber og baner. Men tendensen har vart synkende over flere år.»

 

«Jeg tenker at en bøtte range baller kunne vert inkludert i en greenfee for gjestespillere. Jeg tenker at dem klubbene som arrangerer vtg kurs bør gi deltakerne medlemskap i klubben det første året, samtidig så burde alle barn under 18 år spille på foreldrene sitt medlemskap, vi vet om dem begynner og spille golf før dem er 18 år vil dem sikkert spille golf resten av livet.»

 

«Der jeg spiller er dette allerede inkludert for de som har andel. Vi får også treninger, protimer inkl i spilleretten. Jeg valgte klubben pga dette. Bærheim golfklubb sandnes!»

 

«for barn og ungdom ja, ikke for voksne(for elitegrupper ja)»

 

«Barn og unge bør kunne få bedre oppfølging og treningsmuligheter. Rangeballer, vintertrening og tilgang til trenere er viktige parametere for å ta vare på golfgleden gjennom hele året. De voksne klarer å betale for ballene sine selv.»

 

«Abdolutt! Et bra forslsg!»

 

«Gratis baller til alle som er i aktiv trening (spesielt barn og ungdom), og subsidierte løsninger til medlemmer. Tror ikke på en generell løsning der alt er gratis. Uansett er det noen som betaler»

 

«Sandnes golfklubb på Bærheim Golfpark har denne ordningen, Medlemskortet brukes til å fylle på med 10 bøtter om gangen. Fantastisk :)»

 

«Å øke medlemsavgiften for å inkludere rangeballer i medlemsavgiften er som å bruke smør på flesk. Hovedmedlemskap i klubben bør «belønnes» med rangeballer e.l. Andre medlemskap og green-fee spillere kan betale for rangeballer.»

 

«Helt med på forslaget»

 

«Ja, eller enda bedre, ta det med i skatteregnskapet! For da kan jo alle de som ikke spiller golf også være med å betale for det!»

 

«Hvis dette skal være et tiltak for å få flere til å spille golf tror jeg det er andre tiltak som er bedre. Mange går kurs og blir så overlatt til seg selv. Kanskje vi som har spillt en del år kan bruke litt av vår tid på banen som mentor for nybegynnere.»

 

«Synes det er greit å betale for det. Det gir klubben oppsalgsmuligheter. De fleste klubbkasser er ganske tomme og dette gir klubben mulighet til å vise frem klubbhuset samt selge en brus, bolle, golfutstyr o.l. Gratis for de yngste som kommer sammen med et medlem. Inkluderer man alt i medlemskap blir terskelen for å bli medlem høyere samt at inntekstmulighetene til klubbene innskrenkes. Jeg vil heller betale litt enn å ikke ha en golfklubb grunnet konkurs. Jeg mener at klubbene bør se nye veier f.eks: tilby bedriftsmedlemskap, junior treninger, bli et sted man kan stikke innom for en matbit og sosialomgang uten å alltid måtte spille. Naboklubber kan nok dele endel av maskinparken, personalet osv. Lag et bonus program slik som flyselskaper, hoteller osv.»

 

«Senk greenfeebilett og gratis baller alle steder. Folk vil da prøve mange flere baner,ikke bare spille på sine hjemmebaner.600 for å spille en runde er for mye selv med rangeballer.»

 

«Redusert greenfee dager med dårlig vær, få spanderer 500 spenn da og det er trist at banene er tomme disse dagene (som er mange:-/).»

 

«Jeg synes heller ikke om forslaget. Pr. i dag kjøper jeg kort med x antall bøtter. Jo fler bøtter, dess mer rabattert pris pr. bøtte. Det fungerer greit. Jeg prøver også å være ivrig på å tilføre klubben muligheter for oppsalg, noe som bl.a. fører til at jeg foretrekker å kjøpe nytt utstyr gjennom klubben min. Dog møter man stadig problemet at de store kjedene ofte klarer å tyne importørene til reduserte priser på utsyret, noe som betyr lavere priser i butikken.  Jeg tar imidlertid kontakt med hjemmeklubben og forteller hva jeg har fått av tilbud fra eksempelvis XXL, og hører om klubbens proshop kan matche det (Jeg er villig til å «tape» noen få prosent på et kjøp; jeg vil jo heller at hjemmeklubben skal få profitten enn at XXL skal få det).»

 

«Det kunne vært en opsjon med medlemskap med/uten Rang baller. Det må være fordel å få inn større faste inntekter i starten av året enn å spre det utover året. Da kan hver enkelt spiller vurdere hvor mye han/hun ønsker å legge opp sesongen i treningsmengde.»

 

«Grimstad Gk har eget rangekort; 1 år med baller til 1000 + 350 for halv pris på protimer… Åpent for alle :-)»

 

«Hva, aprilspøk i november?»

 

«Bra forslag! Kanskje medlemmene blir bedre golfspillere?»