2010 skulle bli Graeme McDowell definitive gjennombruddssesong. Det ble til sammen fire seiere, inkludert hans første major-tittel i US Open på Pebble Beach. I tillegg avgjorde han Ryder Cup i europeernes favør. Siden har det stått stille.

– Det er ingen tvil om at forventningene til året ble skrudd opp. Jeg har spilt som en som virkelig, virkelig ønsker å vinne. Noen ganger ønsker man det så hardt at man ødelegger for seg selv, fortalte McDowell i forbindelse med en pressedag for Ecco tidligere i uken.

– I fjor gikk alt riktig. I år gikk alt galt, sier han.

Likevel har opplevelsen av en sesong med trofé-tørke ikke vært så gal at det ikke har vært godt for noe. McDowell føler han har lært mye av seg selv som menneske. 

– Jeg har lært at forventninger er farlige. Oss golfere er utrolig gode på å kjefte på oss selv når det går dårlig, men vi er ikke flinke nok til å gi oss selv et klapp på skulderen når det går bra. Der har vi mye å lære.

Veien opp til toppen blir uansett ikke like lang for McDowell som den var for et par år siden. Da var han på utsiden av topp-50 på verdensrankingen. I 2010 har han falt syv plasser, men er fortsatt oppe på en 13. plass. Det ble til sammen 158 rankingpoeng for året, like mange som Rickie Fowler. Så helt mørkt var det ikke.

– Jeg tjente nok poeng til det man kan forvente av en topp-50 eller topp 35-spiller. Før ville det vært en veldig bra sesong for meg, men plutselig føltes det ikke slik. Det har vært en stor skuffelse. Jeg startet sesongen i seiersrus, og jeg følte jeg måtte ha mer av det samme. Da jeg ikke klarte å vinne begynte jeg å bli frustrert og stresset. Jeg sa til meg selv at dette var en skummel fallgruve, men jeg klarte likevel ikke å unngå å falle i den.

– Min største lærdom i år har vært å ikke ta noe for gitt. 

(Kilde: golf.com)

Tror du McDowell slår tilbake med seier i 2012?