Torsdag neste uke braker den nye PGA Tour-sesongen løs, bare tre uker etter at den forrige sesongen ble avsluttet. Det blir den første sesongen siden 2010 at vi får se nordmenn fast i aksjon på PGA-touren hver uke, og første gang noensinne at det blir to nordmenn med PGA Tour-kortet på én og samme gang.

Både Viktor Hovland og Kristoffer Ventura står på startstreken når turneringen A Military Tribute at The Greenbrier slår i Vest-Virginia 12. september, og det er store forventninger knyttet til den norske Oklahoma State-duoen før sesongen starter.

Forrige sesong var det tre spillere som klarte å vinne i sine debutsesonger på PGA-touren, og skal vi tro PGA Tours egne nettsider er Hovland og Ventura blant de heteste kandidatene til å klare det samme.

Les også: Her er Hovland bedre enn Koepka, Tiger, DJ, Rose, Rahm og co.

Hovland troner på toppen av listen over spennende «rookies» å følge med på, mens Ventura følger to plasser bak, kun separert av amerikaneren Scottie Scheffler.

«Den fremtidige stjernen fra Oklahoma State var en av de store historiene i sommer etter å ha blitt proff. Sammen med Matthew Wolff og Collin Morikawa ble Hovland et kjent navn i løpet av de seks siste ukene av PGA Tour-sesongen, hvor høydepunktet var fjerdeplassen i Wyndham Championship. I motsetning til sine kompiser klarte ikke Hovland å skaffe seg tour-kortet før FedEx Cup Playoffs, og måtte videre til Korn Ferry Tour Finals. Det tok ikke lang tid for 21-årngen å gi Wolff og Morikawa selskap med delt 11.-plass og delt andreplass i sine to første Finals-turneringer for å befeste sin tour-status.» heter det i pgatour.coms begrunnelse av Hovland som førstevalg.

Om Ventura skriver de:

«Ventura startet sesongen med begrenset status på Korn Ferry Tour etter å ha spilt dårlig i q-school etter en blindtarmsoperasjon. Han startet bare én turnering før juni, før en tredjeplass i BMW Charity Pro-Am sikret ham resten av sesongen. Etter det herjet 24-åringen, med to seiere i løpet av fire uker, og i tillegg enda en tredjeplass i sesongfinalen. Nå skal nordmannen møte sine tidligere lagkamerater Wolff og Hovland for sin første sesong på PGA-touren.»

Hele topp-10-listen til pgatour.com ser slik ut:

1. Viktor Hovland

2. Scottie Scheffler

3. Kristoffer Ventura

4. Tom Lewis

5. Harry Higgs

6. Doug Ghim

7. Maverick McNealy

8. Michael Gligic

9. Scott Harrington

10. Ben Taylor

Sesongstarten A Military Tribute at The Greenbrier spilles fra 12. til 15. september. Turneringen sendes på Eurosport og GOLFTV.