Verdensener Lee Westwood tapte lørdag sin kvartfinalematch mot landsmannen Ian Poulter i Volvo World Match Play Championship, og åpnet dermed døren for at nummer to eller tre på verdensrankingen, Luke Donald og Martin Kaymer kan dytte ham ned fra tronen.

Og det er nettopp Donald og Kaymer som skal møtes i semifinalen, og Kaymer er nå ute etter hevn. I februar møttes de to i finalen av WGC Accenture Match Play Championship i Arizona hvor Donald slo Kaymer 3&2. Men det var bare på hengende håret at Donald tok seg videre til semifinalen i helgens turnering i Andalucia, Spania. 

I åttedelsfinalen måtte han ut i omspill mot svenske Johan Edfors etter å ha vært to ned med tre hull igjen å spille. Deretter slo han forrige måneds Masters-vinner Charl Schwartzel på det siste hullet i kvartfinalen. 

– Jeg hadde flaks til morgenen i dag (mot Edfors journ. anm), men spilte mye bedre senere på dagen og gjorde det vanskelig for Charl, sa Donald i presseboksen etter at 36 lange hull var tilbakelagt.

Runden mot Schwartzel var bunnsolid, og tilsvarte en score på 66 slag, seks under par. Nå tror at han har et psykologisk overtak på Kaymer etter å ha slått ham i match såpass nylig. 

I den andre semifinalen er det Ian Poulter og belgiske Nicolas Colsaerts som skal ut i duell. Colsaerts slo blant annet regjerende US Open-mester Graeme McDowell tidligere på dagen, like etter at McDowell hadde slått sin gode venn og landsmann Rory McIlroy 3&2 på morgenkvisten.

Vinneren av helgens turneringen vil inkassere en pen sum på 800 000 euro, omlag 6,3 millioner kroner.

 

NB: Spillerne er nå i gang med semifinalene. Du kan følge livescore her.