Espen Kofstad står på startstreken 23. mai når et av vårens høydepunkter på den europeiske golfkalender slår i gang, BMW PGA Championship på Wentworth

 

Totalt skal det deles ut 4,7 millioner euro, eller 36 millioner kroner. Av disse stikker vinneren avgårde med hele seks millioner. Det er over 300 000 kroner mer enn hva Luke Donald fikk i fjor, da han vant turneringen for andre året på rad.

 

– BMW PGA Championship er tourens flaggskipturnering, og det er viktig at premiepotten reflekterer den statusen. Summen på 4,7 millioner euro, samt vinnersjekken på snaue 800 000 euro understreker hvor viktig turneringen er i Race to Dubai, sier toursjef George O’Grady i en pressemelding fra European Tour.

 

Fjorårets Challenge Tour-vinner Espen Kofstad er kvalifisert til å spille det som blir hans største turnering så langt i karrieren. Ser man bort fra majorer og WGC-turneringene er det ikke mange turneringer som overgår PGA-mesterskapets status.

 

Les også: Maks uflaks for Kofstad i India

 

Kofstad har så langt denne sesongen spilt inn 20 000 euro i Race to Dubai. Tar vi fjorårssesongen som utgangspunkt må han spille inn nærmere 200 000 euro om han skal automatisk fornye kortet til 2014. 

 

En topp fem-plassering på Wentworth er med andre ord det eneste en spiller i teorien trenger å klare i løpet av en sesong for å sikre arbeidsplassen ett år til.

 

BMW PGA Championship