Phil Mickelson har gjort det til vane å begeistre publikum med sin aggressive og risikofylte spillestil. Noen ganger blir han belønt for det, mens andre ganger har han blitt hardt straffet, som under hans berømte kollaps i US Open i 2006 da han rotet bort en to-slags ledelse til Geoff Ogilvy på det aller siste hullet.

På Torrey Pines-banen i California i går spilte han en runde litt utenom det vanlige. 

– Denne banen belønner deg ikke for å ta risiko. Faktisk så straffer den deg, sa Mickelson til pgatour.com etter runden.

Dermed fikk publikumsgalleriet se en ny og mer konservativ side av «Lefty». Driveren ble ved flere anledninger byttet ut til fordel for en treer-wood eller et langt jern, og innspillene var som oftest rettet mot midten av greenen, uavhengig av flaggplassering.

40-åringen gjorde fem birdies og en bogey lørdag, og klatret dermed fra tredjeplassen han startet dagen til delt ledelse med landsmannen Bill Haas. Haas så ut til å gå inn til klubbhuset med ett slags ledelse før søndagens avslutningsrunde, men bommet en metersputt for par på det siste hullet. Dermed ligger de begge 12 under par totalt, ett slag foran Hunter Mahan og Bubba Watson som begge gjorde eagles på det 18. hullet. Amerikanere okkuperer 11 av de 12 øverste plassene på leaderboardet.

Mickelson misbrukte i fjor flere muligheter til å klatre til topps på verdensrankingen. Etter en forrykende start på 2010 med seier i US Masters i april har ikke hatt noen seire siden. Han ligger nå på sjetteplass på rankingen, men har med seier søndag mulighet til å gjøre et byks oppover listen.

 

Leaderboard.