Sist gang vi så australieren, kjempet han mot tårene etter å ha trukket seg fra åpningsmatchen i WGC Match Play for to uker siden. Han kunne avsløre at moren Dening hadde lungekreft og skulle bli operert senere den samme uken.

Denne uken skal verdenstreeren tilbake i aksjon igjen, og Day kan fortelle at han føler seg mange kilo lettere. Operasjonen var en suksess, og legene har gitt beskjed om at hun ikke behøver å gå gjennom en cellegiftkur.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd og veldig, veldig glad over hvordan ting har utviklet seg. Sinnet mitt føles mye lettere. Det er positivt at hun ikke må få cellegift. Vi må så klart være forsiktige, for de to-tre første årene er veldig avgjørende, forklarte han under tirsdagens pressekonferanse på Augusta.

Da Day vant sin første og foreløpig eneste major i PGA-mesterskapet i 2015, brøt han sammen i gråt på det siste hullet etter at seieren var i boks. Day har tatt en tøff oppvekst, og han tilskriver moren æren for at han klarte å få livet sitt på rett spor

(Les også: Historien om Jason Day)

Han sier en seier på søndag hadde blitt enda mer emosjonelt.

– Jeg var veldig emosjonell da jeg vant min første major, for jeg visste hvor vanskelig det var. Men du kan nok gange de følelsene med hundre hvis jeg vinner på søndag, konstaterer Day.

– Det er herlig å tenke på. Det gjør meg gira bare å tenke på muligheten til å vinne og gjennomføre et av mitt livs store mål. Men jeg skal ikke forskuttere noe. Det er fortsatt lenge til søndagen, sier han og medgir at han ikke har hatt så god tid til å gjøre seg klar til turneringen.

– Jeg er ikke så godt forberedt, for å være ærlig. Vanligvis har jeg noen flere turneringer og treningsuker rett før Masters, men jeg har ikke rørt en kølle siden WGC Match Play og frem til jeg ankom her på fredag forrige uke. Kanskje er det positivt. Min eneste prioritet den siste tiden har vært moren min. Nå gleder jeg meg til å fokusere på golfen igjen.

Day har vært nære på å vinne Masters flere ganger. I debuten i 2011 ledet han med to slag med to hull igjen å spille, men to bogeys på rappen gjorde at Charl Schwartzel stakk av med seieren.

Day har – forståelig nok – ikke vært seg selv lik så langt denne sesongen. Det skal bli spennende å se om hans senkede skuldre gjør at det endelig løsner.