McIlroys helomvending: – Jeg tok feil om OL

Rory McIlroy var ikke akkurat begeistret over OL før avreise til Tokyo. Nå har pipen fått en annen lyd.

Publisert

Da golf var tilbake på OL-programmet for første gang på over 100 år i Rio-OL i 2016, glimret Rory McIlroy med sitt fravær, og da han ble intervjuet før lekene startet, fortalte han at han ikke kom til å følge golfturneringen på TV:

– Jeg vet ikke om golf kommer til å være blant idrettene jeg vil se på. Jeg kommer til å se på friidrett, svømming, stuping…idrettene som teller i OL, sa uttalte McIlroy.

Noen måneder etter OL i Rio kom det frem at nord-iren ikke ønsket å måtte velge mellom å representere Irland eller Storbritannia.

I år er derimot superstjernen på plass med det irske flagget på brystet, men før turneringen startet, uttrykte han ikke akkurat begeistring over å være med:

– Jeg vet ikke om det er så mye å glede seg til. Jeg er ikke en veldig patriotisk fyr. Jeg gjør det fordi jeg mener det er den riktige tingen å gjøre. Jeg føler det først og fremst er golfsporten jeg kommer til å representere i OL, sa McIlroy før han satte seg på flyet til Japan.

Nå har han imidlertid gått noen runder med seg selv og gir endelig golfturneringen sitt godkjent-stempel:

– Jeg har lært at jeg må gi ting en sjanse. Jeg pratet med kona mi i går kveld og sa at jeg kanskje ikke burde være så skeptisk. Jeg må bli bedre til å gi ting en sjanse, være åpen for nye erfaringer og ikke avskrive dem ved første mulighet, sa McIlroy da han møtte pressen etter sin tredje strake runde på 60-tallet lørdag.

Med delt 5.-plass og tre slag opp til lederen Xander Schauffele fra USA er han i aller høyeste grad med og kjemper om gullet.

– Det er egentlig typisk meg, men jeg er bare glad for å innrømme at jeg tok feil.

Powered by Labrador CMS