Da golf var tilbake på OL-programmet for første gang på over 100 år i Rio-OL i 2016, glimret Rory McIlroy med sitt fravær, og da han ble intervjuet før lekene startet, fortalte han at han ikke kom til å følge golfturneringen på TV:

– Jeg vet ikke om golf kommer til å være blant idrettene jeg vil se på. Jeg kommer til å se på friidrett, svømming, stuping…idrettene som teller i OL, sa uttalte McIlroy.

Noen måneder etter OL i Rio kom det frem at nord-iren ikke ønsket å måtte velge mellom å representere Irland eller Storbritannia.

I år er derimot superstjernen på plass med det irske flagget på brystet, men før turneringen startet, uttrykte han ikke akkurat begeistring over å være med:

– Jeg vet ikke om det er så mye å glede seg til. Jeg er ikke en veldig patriotisk fyr. Jeg gjør det fordi jeg mener det er den riktige tingen å gjøre. Jeg føler det først og fremst er golfsporten jeg kommer til å representere i OL, sa McIlroy før han satte seg på flyet til Japan.

Nå har han imidlertid gått noen runder med seg selv og gir endelig golfturneringen sitt godkjent-stempel:

– Jeg har lært at jeg må gi ting en sjanse. Jeg pratet med kona mi i går kveld og sa at jeg kanskje ikke burde være så skeptisk. Jeg må bli bedre til å gi ting en sjanse, være åpen for nye erfaringer og ikke avskrive dem ved første mulighet, sa McIlroy da han møtte pressen etter sin tredje strake runde på 60-tallet lørdag.

Med delt 5.-plass og tre slag opp til lederen Xander Schauffele fra USA er han i aller høyeste grad med og kjemper om gullet.

– Det er egentlig typisk meg, men jeg er bare glad for å innrømme at jeg tok feil.