Morten Hagen – som kan skryte av å være en av bare fire nordmenn som har vunnet på Challenge Tour – la opp golfkarrieren for andre gang i 2006, men har nok en gang begynt å konkurrere igjen.

 

Søndag tok Vestfold-veteranen sin første seier siden han gjorde turneringscomeback i Norgescup for ett år siden.
 

Hagen startet sisterunden på «nye gamle Borre» i delt ledelse med den 19 år gamle Fana-golferen Lars Mjeldheim Sandvoll, og de to duellerte på toppen av leaderboardet gjennom hele runden. Da to hull gjenstod var det fortsatt delt ledelse mellom Hagen og Sandvoll, som begge var to under par for dagen. Slaget bak lurte også Lasse Gerhardsen, som ikke hadde gjort en eneste bogey på runden til nå.
 

På de to siste hullene dro Sandvoll på seg to leie bogeys, og ramlet ned fra toppen. Samtidig slo Gerhardsen til med en viktig birdie på det avsluttende par 4-hullet, for å gi Hagen selskap på syv under par og omspill. Der viste Hagen seg imidlertid for sterk, og på det andre omspillshullet var seieren i boks.
 

Hagen har på kort tid etablert seg tilbake på et stabilt nivå på Norgescup. I årets første Norgescup-turnering på Sandnes kjempet han også om seieren med Lars Mjeldheim Sandvoll, men måtte se seg slått med ett slag. Denne gangen fikk han sin revansje.
 

I dameklassen ble det en langt mindre dramatisk avslutning på turneringen: Formspilleren Sandra Nordaas (Drøbak GK) sørget for sin andre Norgescup-seier på rad med en sisterunde på to under par. Med -7 sammenlagt, samme vinnerscore som på herresiden, endte hun fire slag foran nærmeste utfordrer Annette Lucia Lyche (Bærum GK). Vestfold GKs Cecilie Borge fikk den siste pallplassen ytterlige to slag bak.

 

Neste Norgescup-turnering går av stabelen på Miklagard 4. og 5. juli.

 

 

 


 

 

 

Runde 1 og 2

 

Sandra Nordaas leder dameklassen etter første runde av Norgescup 3 på Borre. Blant herrene er det delt ledelse mellom Lars Mjeldheim Sandvoll og veteranen Morten Hagen.

 

Fana Golfklubbs Lars Mjeldheim Sandvoll har denne våren for alvor presentert seg som et navn det blir spennende å følge med på fremover : Bergenseren har allerede en seier fra Norgescup og Titleist Tour i år, og nå leder han Norgescupen igjen. Skulle han holde hele veien ut vil det i så fall bli karrierens tredje Norgescup-triumf.

 

19-åringen leverte runder på 73 og 68 slag under lørdagens to første runder på «nye gamle» Borre GK, og ligger fem under par sammenlagt. Det gir ham delt ledelse sammen med Vestfold-veteran Morten Hagen, som kan ta sin første seier etter turneringscomebacket. Han la opp i 2006, men begynte i fjor å konkurrere i Norgescup igjen.

 

Ski GKs Lasse Gerhardsen ligger bak og lurer på tredjeplass, to slag bak duoen i tet.

 

I dameklassen fortsetter Sandra Nordaas (Drøbak GK) å demonstrere at hun er Norges beste junior om dagen. Med runder på henholdsvis 71 og 70 slag ligger hun fem under par, og leder med tre slag på Annette Lucia Lyche (Bærum GK), Mariell Bruun (Larvik GK) og Marthe Wold (Stavanger GK) på delt andreplass.

 

Nordaas vant forrige Norgescup-turnering på Nøtterøy, og også forrige ukes Titleist Tour-turnering på Moss og Rygge GK.