Bjaavann Golfklubb begrunner avgjørelsen på sine nettsider:

«Vi vil etterstrebe mest mulig like forhold etter at det ble ekstreme spilleforhold og runden ble avbrutt på grunn av masse nedbør som blant annet førte til overvann på greenene. 

Hvis vi skulle spilt runde to som det ble opplyst på allmøte med spillerne, der disse lørdag morgen skulle gå til sitt hull der de måtte avbryte ved spillestopp, ville det for disse spillerne bli spill under ulike forhold ved å fortsette på runde to lørdag, kontra de som skal spille i pulje 2. De ville gått halvannen runde i ulike værforhold mot de andre spillerne som får gå to dager under andre værforhold.

TD Kay Harlem og NM-komiteen støtter seg til boka – Guidance Running Competition som også omhandler avbrytelse, kansellering ved ekstreme værforhold.

«R&A`s retningslinjer for å gjennomføre turnering – seksjon 8 – dårlig vær og spillestopp. På side 55 sier den dette om å bestemme om en skal fortsette en påbegynt runde eller kansellere den:

«Med referanse til Decisions 33-2d/1 (som omhandler ekstreme spilleforhold) så anbefales det at for å få mest mulig like spilleforhold bør en påbegynt runde som er spilt under dårlige forhold kanselleres, spesielt hvis de færreste har avsluttet runden»

Vi beklager dette, men været kan vi ikke få gjort noe med, med det er NM-komiteens oppgave å etterstrebe like forhold for spillerne.»

– Jeg syns at dette er en god beslutning, og er forundret over at arrangørene valgte å sette igang andre runde under så ekstreme forhold som idag, spesielt når de visste at det skulle fortsette å regne i timesvis, sier Vidar Thorstensen, Oslo GK, som var en av spillerne som la inn protest. Det var et fåtall spillere som hadde startet da avgjørelsen om utsettelse ble tatt, og allerede fra start lå det mye vann både på fairway og greener.  Det ville vært en urimelig forskjellsbehandling av spillere hvis bare noen skulle rammes av disse forholdene, mener Thorstensen som er klar til dyst imorgen tidlig.

Det våte været fører til at NM spilles i tre runder i stedet for fire. Lørdag er det varslet delvis skyet, pent vær, lett bris og ca 18 grader.

Fredag formiddag:

På grunn av store nedbørsmengder så dommerkollegiet på NM seg nødt til å avbryte andre runde på Bjaavann GK. Runden fortsettes i morgen tidlig, og flere spillere har lagt inn protest.

I løpet av kort tid fredag morgen kom det 25 mm nedbør på Bjaavann, bare i løpet av en time kom det 10 mm til, og da er det mye vann, sier greenkeeper Terje Haugen. Det skal ifølge yr.no regne helt frem til kl 15.

– Vi har suspendert spillet fordi banen er uspillbar, og vi gjennopptar spillet i morgen tidlig, sier dommer Tor Graw til Norsk Golf. Det vil da bare bli en finalerunde, i stedet for to som opprinnelig planlagt. En ball hadde gjennomført åtte hull da spillet ble avbrutt. Dommerne har besluttet at påbegynt runde skal fortsette lørdag morgen. Dette har vakt motstand blant spillerne som allerede var i gang.

– Folk har spilt i snitt fire hull under lite fordelaktige forhold, og etter min mening burde konkurransen startet på nytt i morgen, sier Vidar Thorstensen som i går lå på en femte plass. Etter min mening bør runde to strykes, heller enn at noen må fortsette på en påbegynt dårlig runde. På vegne av flere spillere tok han initiativ til å legge inn en protest. – Vi vurdere nå om det finnes hjemmel i regel og «decision book» som kan tilsi at runden kan kanselleres og spillerne begynne på nytt i morgen tidlig. Det er ekstreme forhold med så mye nedbør på så kort tid, sier TD Kay Harlem. Men i utgangspunktet er det ikke tillatt å kansellere runder i golfturneringer.

Værmeldingen lover bedre vær i morgen, og greenkeeper er ikke bekymret for banen bare det blir noen timers oppholdsvær.