Både guttene og jentene hadde 19. plass som utgangspunkt før avslutningsrunden av The Spirit, med kun Kina bak seg på leaderboardet. Dessverre klarte ingen av våre lag å avansere opp listen under lørdagens sisterunde. 

Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen sin avsluttende 73 runde (+1) var en bedring på fire slag fra den foregående runden. Sammen gjorde de to bogeys, en birdie og resten par, og endte til slutt så mye som 25 slag bak USA (-18) som vant på hjemmebane. De vant med to slags margin på Canda og Mexico som delte andrelpassen, mens Japan ble nummer fire ytterlige ett slag bak.

Olivia Hüllert og Nicoline Skaug sitt scorekort bestod av seks bogeys og fire birdies, hvilket holdt til en 74-runde. Med +9 totalt for turneringen ble marginen opp til Sør-Koreas vinnerlag til slutt på 24 slag. Slaget bak kom Argentina, mens USA tok den siste pallplassen.

 

The Spirit – gutter

The Spirit – jenter

 

Runde 3

Dette er definitivt ikke de norske lagenes uke. Med en runde igjen å spille ligger begge våre lag på nest sisteplass i hver sin klasse.

Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen har siden åpningsrunden på 71 slag fortsatt å forverre sine foursome-scorer med tre slag. Torsdag ble scoren 74, og fredag stod det 77 slag på 16-åringenes scorekort. Det ble kun en birdie, samt fem bogeys og en dobbelbogey på deres runde. De er nå +6 totalt i turneringen, 21 slag opp til Canada som leder med fire slag på Australia, Danmark og Japan. Norge kan i hvertfall trøste seg med at de ikke vil komme på sisteplass. Kina på plassen bak dem ligger utrolige 48 slag bak på +54.

Kineserne ligger også sist i jenteklassen, men har her «bare» ni slag opp til Norge på nest sisteplass. Olivia Hüllert og Nicoline Skaug leverte sin beste runde for turneringen med 72 slag fredag, men klarte ikke å klatre oppover leaderboardet. Til sammen stod de for tre birdies, tre bogeys og resten par.

Konkurransen avsluttes lørdag.

Runde 2

Dette tilsvarer tredje- og nest sist på de respektive leaderboardene. I gutteklassen fulgte Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen opp sin innledende 71 runde med en score på 74 slag, to over par. Tre birdies, fire bogeys og resten par ble det på torsdagens runde.

Dermed er de to 16-åringene en over totalt, og har en formidabel margin på 13 slag opp til det canadiske lederlaget. 

Også jentene måtte bruke tre slag mer på sin andrerunde. Med runder på 74 og 77 er Nicoline Skaug og Olivia Hüllert +7 totalt. Torsdag gjorde duoen to bogeys, to dobbelbogeys og en birdie. Argentina okkuperer toppen av resultattavlen, 14 slag foran de norske jentene.

 

Runde 1

Det stiller 20 lag til start i begge klassene, og etter åpningsdagen må nordmennene dessverre konstatere at de ligger nærmere bunnen enn toppen av leaderboardet.

I gutteklassen leverte Kristian Krogh Johannessen og Kristoffer Ventura en runde på en under par (71), og deler dermed 15. plassen med England og Sveits. De har syv slag opp til Canada og USA på toppen av leaderboardet, som leder med ett slag på Australia og Japan. Spilleformatet første dag har vært fourball, der den beste scoren innad i laget blir tellende på hvert enkelt hull. Onsdag gjorde gutta til sammen tre birdies, to bogeys og resten par.

Olivia Hüllert og Nicoline Skaugs lag ligger nest nederst på leaderboardet på delt 18. plass sammen med Frankrike. Deres 74-runde (+2) gir dem en margin på åtte slag opp til Italia som leder med to slag på Canada i tet. Hüllert og Skaug noterte seg for fire bogeys, to birdies og resten par.

Før turneringen

2. november slår The Spirit i gang på Whispering Pines med fire norske talenter på startstreken.

Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK), Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Olivia Hüllert (Bærum GK) og Nicoline Skaug (Oslo GK) er Norges representanter i turneringen The Spirit i Trinity, Texas.

20 nasjoner stiller til start både i gutte- og jenteklassen. Turneringen spilles over fire runder på Whispering Pines Golf Club. 

Deltagende nasjoner

Argentina

Australia

Belgia

Canada

Colombia

Danmark

England

Frankrike

Irland

Italia

Japan

Kina

Mexico

Norge

Sveits

Sverige

Sør-Afrika

Sør-Korea

Tyskland

USA