Siddisen var avhengig av å løfte spillet sitt betraktelig om han skulle ha noe håp om å klare cuten i SA Open Championship fredag, men leverte i stedet en enda dårligere runde enn åpningsrunden.

Med en score på 75 slag, tre over par, endte han pluss fire for turneringen, og deler i skrivende stund 129. plassen. Det er forøvrig den samme plassen han endte på i forrige ukes Alfred Dunhill Championship, hvor han også da misset cuten. Cutgrensen denne uken ser ut til å gå på rundt en eller to under par.

Dermed klarte han ikke å forhindre sin 11. missede cut på 15 starter på Europa-touren i år. Nå blir det andre steget av Q-school-kvalet fra 2.-5. desember forhåpentligvis nest siste stopp for sesongen. Kvalifiserer han seg videre herfra til finalen som spilles fra 10.-15 desember får han en siste mulighet til å sikre Europatour-kortet for 2012. Her han vil få selskap av både Knut Børsheim og Espen Kofstad, som også tar sikte på å ta steget opp til Europas gjeveste herretour.

Tror du Tage slår tilbake på Q-school i desember, hvor han har kvalifsert seg fire ganger de siste fem årene? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

Runde 1

Eirik Tage Johansen deler 99. plassen etter første runde av SA Open Championship.

Stavanger-golferen er hele åtte slag bak teten etter åpningsrunden av ukens Europatour-turnering på Serengeti Golf Club i Sør-Afrika.

Dersom Tage ønsker å unngå Q-school i desember er han avhengig av en seier denne uken, men allerede nå ser det ut til at de planene kan legges på is.Håpet om å fornye kortet for neste sesong er derimot langt fra over. I Q-school har han kvalifisert seg videre fire ganger på de fem siste sesongene.

Les også: Sesongens siste Europatour-turnering for Tage

I kraftig vind på nesten 2000 meters høyde noterte han seg torsdag for tre birdier, to bogeys og en dobbelbogey. Men runden på en over par kunne fort ha vært verre.

Tage var tre over par etter halvspilt runde, men fikk skuta tilbake på rett kjøl med to birdies og ingen bogeys på de siste ni. I forhold til resten av feltet ligger han et par slag bak cutgrensen, og er avhengig av kraftig forbedring fredag om han vil unngå å misse cuten for andre uke på rad. Forrige uke endte han på 129. plass i Alfred Dunhill Championship

Sør-afrikaneren Jbe Kruger deler ledelsen sammen med skotske Steven O`Hara. De leder med ett slag på en trio av sør-afrikanere, bestående av Retief Goosen, David hewan og Merrick Bremner.