Cantlay hadde flest seirer på PGA-touren i år med tre titler, inkludert sammenlagtseieren i FedEx Cup-sluttspillet, og seieren hans er et tydelig tegn på at FedEx-cupen er i ferd med å øke kraftig i status blant PGA Tour-spillerne.

Mange hadde nemlig forventet at det var verdensener Jon Rahm som skulle stikke av gårde med «årets spiller»-utmerkelsen: han vant bare én turnering, men det var til gjengjeld majorturneringen U.S. Open, og Rahm endte topp-10 i alle fire majorene i år – mot Cantlays null.

Rahm hadde i tillegg 15 topp-10-plasseringer mot Cantlays 7, og spanjolen hadde også lavest snittscore på PGA-touren, spilte inn mest penger og toppet «strokes gained»-statistikken, og på de 18 turneringene Rahm og Cantlay spilte samtidig, gjorde Rahm det bedre enn Cantlay i hele 14 av dem – og det hadde vært 15-3 hvis det ikke hadde vært for at Rahm måtte trekke seg fra det som så ut til å bli en overlegen seier i Memorial Tournament fordi han ble koronasmittet. Den turneringen endte nettopp Cantlay opp med å vinne i stedet.

Rahm var også den beste spilleren i sesongfinalen på East Lake, men siden Cantlay startet jaktstartfinalen med et forsprang, vant han også der like foran Rahm på andreplass.

– Noen ganger tar de feil. Dette var en av de gangene. Rahm var den beste spilleren i 2021, skriver Golf Channel-kommentator Brandel Chamblee på Twitter.

– Jeg elsker «Patty Ice», men Cantlay vinner fordi a) han fikk en tyvstart på East Lake og b) fordi han hadde tre seirer mot Rahms ene, som helt sikkert ville vært 2-2 hvis det ikke var for Covid. Tullete, skriver Sportinglife-redaktør Ben Coley.

– Den beste spilleren denne sesongen var Jon Rahm. Han var den som spilte best golf. Debattér så mye du vil om utmerkelsen, men det er ikke noe å diskutere om han var den beste spilleren, skriver den populære Twitter-kontoen «No Laying Up».

Selv om det trolig ble jevnt i avstemningen mellom Cantlay og Rahm, pleier ikke PGA Tour å offentliggjøre tallene fra stemmegivingen.

– Det faktum at jeg ble stemt frem av mine PGA Tour-kollegaer, betyr mye for meg. Utmerkelsen var ikke nødvendigvis noe jeg trodde var på radaren i midten av sesongen, men jeg avsluttet veldig bra og spilte mye god golf mot slutten, sa Cantlay etter å ha mottatt «The Jack Nicklaus Award».

Nå er det bare å krysse fingrene for en Rahm-Cantlay-rematch i Ryder Cup neste uke!