Losby-golferen kom godt i gang i fredagens andrerunde i Sør-Afrika, og med en birdie, en eagle, samt en bogey på de første ni, befant han seg to under for dagen ved runding. På det tidspunktet var han innenfor cutstreken. Dessverre skulle en svak avslutning på runden igjen ødelegge.

 

Kofstad rundet av med tre bogeys, en birdie og resten par på de siste ni, og falt med det til en delt 92. plass. Dermed fortsetter han dessverre den negative trenden med svake avslutninger på rundene som gjør at han havner på feil side av cutstreken.

 

Kofstad har nå misset fire av sine fem siste cuter. Nå blir det et par ukers pause med trening før Avantha Masters slår i gang i India 14. mars. I mellomtiden drar Europatourens største stjerner til USA for å spille WGC-turneringen Cadillac Championship på Doral i Florida.

 

Sør-Afrikaneren Charl Coetzee leder turneringen på 12 under par.

 


Runde 1

 

Espen Kofstad følte han hadde blitt hardt straffet etter å ha åpnet med en runde på par i Tshwane Open.

 

Torsdag slo årets sjette Europatour-turnering i Sør-Afrika i gang på Copperleaf Golf & Country Club. Espen Kofstad tar sikte på å revansjere den missede cuten i Africa Open for ti dager siden, og kom greit i gang i Tshwane Open.

 

Losby-golferen åpnet med en runde på par, etter å ha notert fire birdies og tre bogeys. Kofstad hadde en treg start og var to over par etter fire hull, men slo tilbake med tre birdies fra hull 11 til 15. Dessverre skulle han avslutte dagen på surt vis med bogey på det avsluttende par 4-hullet. 

 

Med 71 slag på scorekortet deler han 80. plassen, ett slag bak cutgrensen.

 

På sin blogg beskriver Kofstad banen som lang og bred, noe som burde passe den hardtslående 25-åringen bra. Selv om han kom seg inn på par var han ikke helt fornøyd.

 

– Jeg spilte OK. Jeg kom ikke så bra i gang, og synes jeg ble veldig hardt straffet når jeg misset i dag. Jeg var oppe i leppen på bunkeren en gang, og jeg fikk ikke veldig mye gratis. Men men. Jeg slår ganske solid, nå må jeg bare få litt gli, konstaterte Kofstad til Norsk Golf etter runden.

 

Sør-Afrikaneren Darren Fichardt leder så langt med syv under par. Han har en luke på to slag til Gary Lockerbie, Mark Tullo og Jeev Miklha Singh som deler andreplassen. Koftad ligger fire slag bak en topp 10-plassering.